Bonduelle = замразените зеленчуци с най-добро качество

Първото проучване QUDAL - QUality meDAL, проведено в България, показа мнението на повечето българи, че когато става дума за качествени замразени зеленчуци, няма по-добри от Bonduelle
по статията работи: Данаил Казаков
Bonduelle = замразените зеленчуци с най-добро качество

Първото проучване QUDAL – QUality meDAL в България ясно показа, че гражданите на страната определят Bonduelle като марката замразени зеленчуци, предлагаща безспорно най-високото качество на пазара.

Проучването QUDAL - QUality meDAL, проведено в България от швейцарската организация ICERTIAS - International Certification Association GmbH, оценява изключително и само впечатленията и удовлетворението на гражданите от качеството на продукти и услуги, предлагащи се на местния пазар.

В рамките на проучването QUDAL - QUality meDAL българските потребители трябваше да отговорят чий продукт биха закупили и ползвали, ако парите нямаха значение и ако единствено качеството бе определящо за тяхната покупка и потребление.

В категорията "Замразени зеленчуци” най-много български потребители избраха Bonduelle, вземайки под внимание преди всичко качеството.

Цялото проучване на QUDAL в България обхвана над сто търговски и нетърговски категории (напр. най-качествено мляко, най-качествен автомобил, най-добър певец в страната и др.).

Въпросите в проучването QUDAL - QUality meDAL бяха с отворен край, т.e. на анкетираните не се даваха предварителни варианти за отговор. Те можеха свободно да посочат имената на производители и доставчици на услуги, които, според тях, принципно се отличават с най-добро качество.

В раздела на проучването, посветен на замразените зеленчуци, на анкетираните бе зададен следния въпрос:

"Посочете името на производител или доставчик на замразени зеленчуци, който според Вашия личен опит и мнение, предлага абсолютно най-високо качество на българския пазар:”

На този въпрос повечето анкетирани отговориха: "Bonduelle".

Въз основа на резултатите, показани в първото проучване QUDAL 2014/2015 в България, производителят Bonduelle получава правото да носи престижния златен знак за качество QUDAL - QUality meDAL и титлата "QUDAL – Шампиони в качеството" за своите замразени зеленчуци.

Методология и представителна извадка

Проучването QUDAL - QUality meDAL България 2014/2015 бе проведено от швейцарската организация ICERTIAS - International Certification Association GmbH на територията на нашата страна през м. март 2014 г., използвайки онлайн анкетиране по метода CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness). Участваха 1200 български интернет потребители на възраст над 15 години. Проучването обхващаше цялата територия на България.
Проучването QUDAL - QUality meDAL протича при пълно спазване на "Международния кодекс за маркетингови и социални проучвания”, възприет от Международната Търговска Камара (ICC) и Световната Асоциация на експертите в областта на проучванията (ESOMAR).
За QUDAL
QUDAL - QUality meDAL (www.qudal.com) е проект на швейцарската организация ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com). 
Проектът QUDAL проучва и награждава физически и юридически лица (производители на стоки, доставчици на услуги, медии, обществени личности, организатори на културни и спортни събития и др.) които предлагат най-високо качество на територията на дадена държава, въз основа мнението на гражданите, т.e. на самите потребители.

Целта на проекта QUDAL е да привлече вниманието на широката аудитория към значимостта на качеството в нейния ежедневен избор на продукти и услуги и към правото на гражданите да получават най-високото възможно ниво на качество, както и да помогне на потребителите да открият продуктите и услугите с най-добро качество на пазара.

 реклама