Blizoo разширява Docsis 3.0 мрежата си с четири нови града

Преминаването към новата Docsis 3.0 мрежа е част от инвестиционния план на blizoo, насочен към повишаване на качеството и сигурността на мрежата
по статията работи: Данаил Казаков
Blizoo разширява Docsis 3.0 мрежата си с четири нови града
Снимка: blizoo

blizoo, най-големият кабелен оператор в страната, обяви днес, че успешно е завършил обновяване на мрежата си в градовете Велинград, Габрово, Банско и Разлог. Процесът на въвеждане и тестване на новата технология (Docsis 3.0) е приключил успешно. Спецификите на новата оптично-коаксикална мрежа позволяват на потребителите да ползват интернет със скорост до 150 Mbps за сваляне на съдържание. Новите по-високи скорости са налични чрез модеми, поддържащи новия стандарт Docsis 3.0.

"Въвеждането на технологията Docsis 3.0 е част от непрекъснатите ни усилия да повишаваме качеството на предлаганите услуги, като ги правим по-атрактивни, надеждни и достъпни за нашите клиенти. Технологията позволява по-бързо и безпроблемно сърфиране със скорост до 150 Mbps. Правим тези промени с пълната увереност, че те ще донесат по-качествени услуги и повече забавление у дома!", коментира Щерьо Бадалов, технически директор в blizoo.

Преминаването към новата Docsis 3.0 мрежа е част от инвестиционния план на blizoo, насочен към повишаване на качеството и сигурността на мрежата, и ще доведе до:

  • подобряване на качеството на аналоговата и цифровите телевизионни услуги;
  • увеличаване на броя на предоставяните цифрови ТВ програми;
  • значително повишаване на качеството, скоростта и надеждността на интернет услугата чрез въвеждане на нова съвременна технология;
  • подобряване на надеждността на мрежата.

blizoo е най-големият кабелен оператор и предпочитан избор за цифрова телевизия и интернет в повече от 40 града в страната. Компанията е водещ доставчик на пакетни услуги, като предлага повече от 150 ТВ канала, 25 HD канала, интернет със скорост до 150 Mbps, без такса за телефонните услуги и неограничени разговори към всички фиксирани мрежи.

 реклама