BILLA с поредно ново откриване на магазин в София само в рамките на 3 седмици  4

С това откриване броят магазини на веригата в страната нарастна на 88
по статията работи: Данаил Казаков
BILLA с поредно ново откриване на магазин в София само в рамките на 3 седмици

Това е първият магазин BILLA, разположен в жилищен комплекс "Красна поляна". Той се намира на бул. "Възкресение" 66, като дава възможност на живущите в квартала за лесен достъп до познати предпочитани маркови стоки, осигурени от проверени и доказани доставчици и производители.

"Качеството на храната е от първостепенно значение. Затова се стараем да поддържаме постоянно високи стандарти и максимална свежест, но от още по-голямо значение за нас е това качество да бъде достъпно за всички. Именно затова клиентите на този магазин ще могат да се възползват от над 1000 ниски цени всеки ден под различна форма – стандарт в ниски цени на над 200 продукти с марката Clever, над 140 продукта с марково качество на по-ниска цена под маркaта BILLA, постоянни промоции – седмична Акция, месечна BILLA Card Акция, Гранде Оферта – 25% отстъпка от най-различни продуктови групи с BILLA Card и отстъпка на продукти срещу събрани точки”, сподели Николай Петров, изпълнителен директор на BILLA България.

Новият магазин се разполага на площ от 1150 кв.м., от които 716 кв. м. търговска площ, съчетавайки в себе си удобство и приятна атмосферa, a клиентите на магазина ще могат да опитат и приготвени пред тях на място в магазина месни и безмесни грил специалитети.

BILLA присъства 14 години на българския пазар. С откриването на най-новия си магазин осигурява допълнително работни места. Така техният брой достигна над 3700.

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 78 000, наети в около 3700 магазина. През 2013 г. общият оборот на компанията нарасна на 13,21 млрд. евро.

Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 329 500 служители в около 15 000 магазина в 13 европейски страни, осигурявайки оборот от около 50,6 млрд. евро.

От своята централа във Винер Нойдорф, Долна Австрия, REWE International управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и PENNY PACK’N’GO. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в Италия и в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. "Капитал" – "Най-големите 100 български компании", BILLA България е сред първите 35. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

Според независимо проучване от швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите "Символ за най-високо качество", "Верига за продажби на дребно", "Международна верига за продажби на дребно".

Веригата е представена в 35 града в страната с 88 магазина, 27 от които само в столицата. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

Веригата въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. "България" в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

 реклама