BILLA помага на пострадалите от наводненията в страната

Веригата изпрати камион с хранителни продукти в помощ на бедстващите във Варна и Добрич. Стартира и инициатива "Купи и дари" съвместно с Вестникарска група България
по статията работи: Данаил Казаков
BILLA помага на пострадалите от наводненията в страната

BILLA изпрати хранителни продукти от първа необходимост – вода и консерви, общо 29 палета, до пунктовете на Българския червен кръст в наводнените градове Варна и Добрич.

Допълнително, BILLA стартира и акция "Купи и дари", в която клиентите на веригата също ще могат да даряват хранителни продукти и да помогнат на пострадалите от наводненията в страната. В рамките на инициативата те ще могат да купуват продукти за нуждаещите се, които след това да поставят в обозначена количка за дарения. Инициативата се осъществява съвместно с Вестникарска група България и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Продукти ще се събират във всички 86 магазина на веригата в страната. BILLA от своя страна ежедневно ще ги транспортира за своя сметка до кризисните щабове във Варна и Добрич. Оттам, с помощта на БАБХ и БЧК, те ще бъдат разпределяни за нуждаещите се в бедстващите райони.

"Съпричастни сме с пострадалите от това ужасно бедствие. Искаме не само да им помогнем, но и да дадем възможност на повече хора да се включат в благородната кауза", каза Николай Петров, изпълнителен директор на BILLA България.

 

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 78 000, наети в около 3700 магазина. През 2013 г. общият оборот на компанията нарасна на 13.21 млрд. евро.

Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 329 500 служители в около 15 000 магазина в 13 европейски страни, осигурявайки оборот от около 50.6 млрд. евро.

От своята централа във Винер Нойдорф, Долна Австрия, REWE International управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и PENNY PACK’N’GO. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в Италия и в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. Към момента тя е в Топ 50 в класацията за най-големи компании по оборот в България. BILLA България е сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

Веригата е представена в 35 града в страната с 86 магазина, 25 от които само в столицата. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

Веригата въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. "България" в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

 реклама