BILLA България с инициатива за подпомагане на Мадарския конник

по статията работи: biznews.bg
BILLA България с инициатива за подпомагане на Мадарския конник

BILLA България даде официален старт на второто издание на националната кампания "Ние обичаме България". Проектът е дългосрочен и цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, които се нуждаят от ремонт и поддръжка. На пресконференция бе обявено, че тази година търговската верига ще подкрепи Мадарския конник. Ще бъдат осигурени финансови средства за облагородяването на района, оборудването на информационния център и въвеждането на иновативни технологии, така че
Националният историко-археологически резерват "Мадара", където е разположен и релефът, да се превърне в атрактивна туристическа дестинация. Официални партньори на инициативата са Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

В пресконференцията участваха Бойко Сачански, Управител на BILLA България, проф. Боряна Христова, зам.-министър на културата, Мая Тодорова, зам.-министър на младежта и спорта, Найден Косев, зам.-кмет на Община Шумен, Даниел Руменов, директор на Регионален исторически музей – Шумен.

"Щастливи сме, че за втора поредна година ще проведем кампанията "Ние обичаме България". Вярваме, че отново ще успеем да обединим българите около значима кауза, каквато е грижата за културно-историческото ни наследство. BILLA е една от най-големите компании на българския пазар и затова смятаме, че наша отговорност е да работим в полза на обществото. Сигурни сме, че с общи усилия ще подкрепим един от най-емблематичните български символи – Мадарският конник, който е стожер на националното ни самочувствие", коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Кулминацията на кампанията "Ние обичаме България" ще бъде грандиозен благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май от 20.00 ч. в зала "Арена Армеец". Едни от най-любимите български изпълнители ще зарадват публиката с най-хубавите фолклорни, поп, рок и хип-хоп песни. Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл "Българе", Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева припознаха каузата и с радост се съгласиха да участват безвъзмездно в концерта. Билетите са на символичната цена от 10 лв. и могат да бъдат открити във всички магазини на BILLA в София, както и в мрежата на Тикетпро. Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group.

Събраните средства ще бъдат дарени за реставрацията на Мадарския конник. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и като закупи брандирана торбичка за пазаруване от плат на цена от 3,99 лв., като 1 лев от всяка продадена бройка ще отива за каузата.

Като част от кампанията "Ние обичаме България" в периода от 25 март до 30 април на паркингите на магазините на BILLA в 20 града в страната ще се провеждат безплатни уроци по народни танци. В тях може да се включи всеки, който проявява интерес към фолклора и има желание да научи най-популярните български хора. 

 реклама