Asus представи видео картата GeForce® GTX 780

Хардуерът от ново поколение пристига с ексклузивни възможности за тунинг с помощта на технологията GPU Tweak и с NVIDIA® GPU Boost 2.0
по статията работи: Петя Бързилска
Asus представи видео картата GeForce® GTX 780
Снимка: Asus

Asus представи новата си видео карта GeForce® GTX 780, която пристига с 28-нанометров NVIDIA® GK 110-300 графичен ускорител с 2304 CUDA ядра и 3GB GDDR5 памет с 384-битов интерфейс. Ядрото е клокнато на 902MHz, докато графичната памет работи на честота 6008MHz. С приблизително 50% повече изчислителна мощност от GTX 680, GeForce® GTX 780 предлага най-качествения гейминг и мултимедия под DirectX® 11. Картата поддържа антиалайзинг технологиите TXAA и FXAA за подобрено качество на изображенията и ясна картина по време на гейминг.

Освен всепризнатото  си качество, Asus осигурява на потребителите и възможността да извлекат максималното от картата с помощта на тунинг технологията GPU Tweak, а контролът на производителността и консумацията на енергия са фино балансирани благодарение на системата за управление на честотата NVIDIA® GPU Boost 2.0. По време на Computex 2013 в Тайпе, ASUS ще представи и видео карата с напълно обновено охлаждане GeForce® GTX 780 DirectCU II.

Мониторинг и контрол на видео карата с помощта на  GPU Tweak

Ексклузивната функция GPU Tweak е специално обновена, за да извлече максимума от GeForce® GTX 780. Чрез интуитивния графичен интерфейс тя позволява на потребителите да настройват скоростта на работа на ядрото и паметта, оборотите на вентилатора и нивата на енергийна консумация. Също така, геймърите имат възможността за задаване на различни работни режими в специални профили, които лесно могат да бъдат променяни за всяка една игра.

NVIDIA® GPU Boost 2.0 – динамична настройка на тактовата честота

След дебюта на технологията GPU Boost при серията видео карти GeForce ® GTX 600, GPU Boost 2.0 пристига с нови функции за прецизна модулация на тактовата честота на ядрото. Съобразявайки се с натоварването, графичният ускорител интелигентно променя честотата на ядрото, за да оптимизира работата и консумацията на енергия. GPU Boost 2.0 добавя и функции за задаване на температурни прагове, повишен овърволтинг и настройки на течно охлаждане.

Спецификации

Model name

GTX780-3GD5

Graphics engine

NVIDIA® GeForce® GTX 780

Engine clock

902MHz (max boost)

OpenGL

OpenGL 4.3

Video memory

3GB GDDR5, 6008MHz, 384-bit interface

Outputs

DVI-I x 1, DVI-D x 1, HDMI x 1, DisplayPort 1.2 x 1

Bundled software

ASUS GPU Tweak and driver

Dimensions

10.8-inch x 4.376-inch x 1.5-inch

 

Спецификациите, съдържанието и наличността на продукта подлежат на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, употребата, заобикалящата среда и други фактори.

Пълните спецификации са на разположение на www.asus.com

 

 реклама