Alpha Bank България с две международни отличия за онлайн платформата "Личен кредитен съветник"  2

Stevie Awards са създадени с цел да отличат и генерират публичност за най-добрите компании и личности, техните постижения и бизнес практики в света
по статията работи: Лиляна Бончева
Alpha Bank България с две международни отличия за онлайн платформата "Личен кредитен съветник"
Снимка: Alpha Bank

Alpha Bank България е първата банка в България, спечелила две световни бизнес отличия от престижните международни награди Stevie Awards 2012 за онлайн платформата "Личен кредитен съветник”.  

Stevie Awards са създадени с цел да отличат и генерират публичност за най-добрите компании и личности, техните постижения и бизнес практики в света. Всяка година International Business Awards се оценяват от над 200 топ мениджъри и експерти от цял свят. Тази година организацията получи кандидатури от над 50 страни от всички континенти. 

Alpha Bank България печели две награди в категориите Product Development/Management Department or Team of the Year (Разработване на продукт/Управленски отдел или екип на годината) и Best New Product or Service of the Year - Consumer Services (Най-добър продукт или услуга на годината – обслужване на клиенти), съответно златна и бронзова статуетка. И двата приза се присъждат за създаването на онлайн платформата "Личен кредитен съветник”, която стартира през май 2011 г. Уеб базираната платформа http://www.loanadvisor.eu е създадена с цел да съветва на достъпен език потребителите в онлайн пространството относно използването на различни кредитни приложения. Освен удобството и лекотата, с която се борави, сайтът съдейства за подобряване на финансовата култура на българина за банковите кредитни продукти и отговорното им използване. В допълнение "Личен Кредитен Съветник" предлага и опция за кандидастване след като потребителят вече се е запознал и избрал най-подходящия продукт.  

През 2011 г. онлайн платформата спечели първа награда на публиката на най-престижния конкурс БГ Сайт 2011, в две категории: "Банки и финанси" и "Онлайн услуги". 

 
 реклама