Alpari FS стартира използването на платформата MetaTrader 5 и нови ECN-сметки

Форекс-трейдърите от България вече могат да се възползват от новата версия
по статията работи: Петър Чернев
Alpari FS стартира използването на платформата MetaTrader 5 и нови ECN-сметки
Снимка: sxc.hu

България, 18 април 2012 година: Семейството на Alpari, един от водещите световни форекс-брокери, пусна платформата MetaTrader 5. Досега тя беше налична само като демо-версия, а компанията е първата в света, която пуска тази богата на опции платформа, разработена от MetaQuotes.

Основните предимства на последната версия са няколко:

Non-dealing desk (NDD) изпълнение на поръчките с достъп до множество източници на ликвидност

Директен достъп до пазара и възможности за анализи на пазарната ликвидност

Търговия с един клик

Спредове от 0 пипса и левъридж до 1:500

Нов дизайн на формата за поръчка и нови опции, включително и fill or kill

Олга Рибалкина, Главен изпълнителен директор на Alpari FS споделя: "Гордеем се с позицията си на пазарен лидер и компания, която предлага най-новите технологии на своите клиенти. Новата платформа предоставя на нашите клиенти множество опции и голяма степен на адаптивност”

С новата платформа, Alpari FS предлага откриването на нова ECN-сметка, която изисква само 200 долара депозит. Сметката може да се ползва за търговия с валута или ценни метали. Трейдърите вече могат да избират между 34 различни валутни двойки или спот-търговия със злато или сребро. ECN-търговия вече е възможна и през мобилни устройства – iPad, iPhone, Android-устройства. Разбира се, има и демо-акаунти, които показват как се ползва платформата.

С помощта на MetaTrader5 трейдърите могат да прилагат експертни стратегии (EA) много ефективно. EA са автоматизирани системи, които позволяват трейдърите да автоматизират процесите и анализите напълно и така да търгуват по-ефективно. Това става в рамките на минути и използва исторически данни, за да тества как дадена стратегия би работила в миналото, така наречения бек-тест. Разбира се, необходими са множество тестове, преди дадена стратегия да бъде приложена в реален акаунт. Стратеджи тестера на MetaTrader5 дава достъп до изчислителната мощ на множество компютри по целия свят, което ускорява процеса по оптимизиране на стратегията.

В допълнение MetaTrader5 предлага MQL5 Cloud мрежа, където става реалното тестване на трейдърски стратегии. Притежателите на свободен ресурс могат да печелят допълнително от споделянето на своите процесори и дискове в облачната услуга, като ги споделят за използване от други потребители.

Андрей Ведикин, Главен изпълнителен директор на Alpari UK и съ-основател на компаниите Alpari  казва: ”МТ5 е високо-ефективна и модерна платформа, която дава на трейдърите огромен избор и гъвкавост. Технологичните нововъведения са много важни за предлагането на модерни трейдинг услуги и ние се стремим да сме сред първите на форекс-пазара, които да ги предлагат. Стартирането на МТ5 и новите ECN-сметки с възможност за спред от 0 пипса е наистина ценно допълнение към услугите ни. С тази платформа нашите клиенти ще могат да се възползват от опции, които досега бяха запазени само за големите играчи”.

Alpari FS е регистрирана инвестиционна фирма в Кипър и е лицензирана от местната Комисия за ценни книжа и стокови борси (Cyprus Securities and Exchange Commission) под номер 129/10.

 реклама