Allianz и Western Union подписват Меморандум за разбирателство

В съвместната си дейност компаниите предвиждат Allianz да поеме ролята на доставчик на продукта, а Western Union да бъде дистрибутор
по статията работи: Петър Чернев
Allianz и Western Union подписват Меморандум за разбирателство
Снимка: Western Union

Allianz SE и Western Union Company (NYSE: WU) подписаха Меморандум за разбирателство за разработване и разпространение на застрахователни продукти в няколко страни по света.

Allianz и Western Union ще работят в тясно сътрудничество през следващата година, за да разработят решения за нуждите на клиентите в рамките на всяка от мрежите на компаниите, които заедно достигат до милиони потенциални клиенти. В съвместната си дейност компаниите предвиждат Allianz да поеме ролята на доставчик на продукта, а Western Union да бъде дистрибутор. Клиентите на Allianz ще извършват плащанията чрез Western Union.

"Нуждата от защита на живот, имущество и здраве нараства в световен мащаб и излиза извън рамките на развитите пазари.", казва Майкъл Дикман, Главен изпълнителен директор на Allianz SE. "Нашата цел е да предоставим на увеличаващия се брой клиенти тази защита, за да могат по-добре да се включат в икономическите процеси на развитие в техните държави. Ние ще развием тези възможности заедно с Western Union, предоставяйки съвместни предложения на пазарите, където и двете компании развиват бизнес."

"Промените, които настъпват в Western Union, включват разширяване на нашето портфолио, за да предоставим по-широк кръг от продукти и услуги, необходими на нашите клиенти.", казва Хикмет Ерсек, Президент и Главен изпълнителен директор на Western Union. "Ще увеличим силата на нашата марка и широката ни мрежа от 500 000 представителства в над 200 страни и територии. Чрез партньорството си със застрахователни компании, ще предложим продукти, които ще отговарят на нуждите на два милиарда потребителите в целия свят, които нямат достъп до качествени финансови услуги."

Тези оценки са, както винаги, предмет на отказ от отговорност, предвиден по-долу.

За Allianz

Заедно със своите клиенти и търговски партньори, Allianz е една от най-силните финансови общности. Около 78 милиона частни и корпоративни клиенти разчитат на знанията, глобалния обхват, капиталовата сила и стабилност на Allianz, за да могат да се възползват максимално от финансовите възможности и да избегнат и предпазят себе си от рискове.

През 2011 г. около 142 000 служители в 70 държави постигнаха приходи на обща стойност от 103.6 милиарда евро и оперативна печалба от 7.9 милиарда евро. Ползите за нашите клиенти достигнаха 86.5 милиарда евро. Този бизнес успех чрез застраховане, управление на активи и помощни услуги, се основава все повече на потребителското търсене на устойчиви финансови решения по време на кризи и предизвикателствата от изменението на климата. Прозрачност и почтеност са ключови компоненти на устойчивото корпоративно управление на Allianz SE.

За Western Union

Western Union е световен лидер в сферата на паричните преводи. Заедно с Vigo, Orlandi Valuta, на Pago Facil и Western Union Business Solutions, компанията осигурява на клиентите си бързи, надеждни и удобни начини за изпращане и получаване на пари по целия свят, както и за плащане на сметки и закупуване на парични ордери.

Услугите на Western Union, Vigo и Orlandi Valuta се предлагат чрез комбинирана мрежа от близо 500 000 представителства в 200 страни и територии. През 2011 г. компанията е извършила 226 милиона транзакции от потребител–към-потребител в цял свят, като е придвижила $81 милиарда между клиенти и е извършила 425 милиона бизнес транзакции.

 реклама