ASUS представи иновативния ZenWatch  3

Първото "носимо" устройство на ASUS, изработено в стила на добрите часовникарски традиции, беше показано на IFA 2014
по статията работи: Данаил Казаков
ASUS представи иновативния ZenWatch

ASUS обяви ZenWatch, своето първо "носимо" устройство с Android Wear, произведено в партньорство с Google. ZenWatch е прекрасно изработен часовник, който може да се свърже с Android смартфон, за да осигури актуална и полезна информация на потребителите и да служи като персонален wellness инструктор.

ZenWatch следва най-добрите часовникарски традиции със своя стилен дизайн, ориентиран към детайлите и употребата на висококачествени материали. Извитото стъкло и корпус следват формата на китката и в съчетание с първокласната кожена каишка и уникална закопчалка предлагат дизайн, който е едновременно удобен и елегантен. ZenWatch се предлага с широк набор от теми за всеки вкус и настроение.

Като смарт компаньон към Android смартфони, ZenWatch осигурява навременна информация с един поглед на екрана и позволява на потребителите да извършват дейности с едно докосване или гласова команда. ZenWatch е първото устройство, което съчетава лесният за употреба мобилен интерфейс ASUS ZenUI с Android Wear. Собствениците на ASUS смартфони ще се насладят на безпроблемната интеграция с ZenUI на техните телефони и ще се възползват от ексклузивните приложения на ASUS ZenUI What’s Next и Do It Later.

Комбинирайки високотехнологични сензори с целодневен комфорт, ZenWatch може да служи и като персонален wellness инструктор, който следи много на брой wellness показатели като сърдечен пулс, брой на стъпките и нива на релаксация, за да помогне на потребителите да живеят балансирано и да постигнат личните си фитнес цели.

Отлична изработка

Фокусирайки се върху детайлите и качеството на изработката, което може да се намери при луксозните часовници, ASUS ZenWatch съчетава най-добрите традиции на часовникарството с функционалността на Android Wear. Издръжливият корпус от неръждаема стомана има атрактивен дизайн на слоеве със зашеметяващи кръгове в цвят на розово злато, вмъкнати между два слоя стомана. Корпусът е извит за повече комфорт и стилен външен вид, а екранът е покрит със заоблено стъкло със специално покритие, което прави часовника по-удобен за управление чрез жестове.

Меката каишка от естествена кожа осигурява постоянен комфорт и разполага с уникална закопчалка, която прави ZenWatch лесен за слагане и сваляне. Часовникът има универсален дизайн, който е подходящ за китки с различни форми и размери.

За да бъде още по удобен за ползване, ZenWatch разполага с богат избор от лесни за смяна софтуерни теми. Разнообразието им позволява на потребителите лесно да персонализират часовникa си, така че да пасне на всеки стил, настроение и повод - например, традиционна и елегантна тема за работа или излизане с приятели, или да се спрат на по-закачлив дизайн за свободното си време.

 

Смарт компаньон

ASUS ZenWatch е съвместим с всички смартфони с Android 4.3 или по-нова версия и така осигурява на потребителите удобен екран, на който да виждат входящи обаждания, съобщения, нотификации и друга важна информация, без да е необходимо да вадят смартфона от джоба или чантата си. Когато се свърже чрез приложението ASUS ZenWatch Manager, ZenWatch осигурява по-добра интеграция със смартфон, възможност да се конфигурира всяка тема на часовника на ASUS с телефона и допълнителни функции, включително ASUS ZenUI интеграция (на смартфоните на ASUS), Watch Unlock, Tap Tap, Cover to Mute и Find My Phone. Други две функции, Remote Camera и Presentation Control, са налични при използването на ZenWatch с приложенията ASUS Remote Camera и ASUS Remote Link.

ZenWatch безпроблемно интегрира ZenUI на смартфоните на ASUS, което позволява на потребителите да се наслаждават на оптимизирани версии на ексклузивните приложения за ASUS ZenUI, като What's Next и Do It Later. What's Next е интелигентен органайзер, който показва следващата важна задача или събитие като предстояща среща (включително промени на часа и мястото на срещите, както и отлагане на актуална среща), прогноза за времето, напомняния за рождени дни и годишнини на важните контакти. ASUS ZenUI Do It Later подсеща потребителите в подходящото време за задачи, които трябва да свършат. Новите имейли, съобщенията и списъкът с пропуснати повиквания се интегрират безпроблемно с Do It Later, така че потребителите могат да създават напомняния за прочитане или отговор на съобщения и връщане на повиквания направо от ZenWatch.

Watch Unlock превръща ZenWatch в универсален ключ, който позволява на потребителите да отключат своя смартфон или таблет само като докоснат екрана на часовника. Функцията осигурява баланс между сигурност и удобство като помага на потребителите да защитят личната си информация, без да се налага всеки път да въвеждат парола или PIN код на техните устройства. С Tap Tap потребителите могат да направят така, че любимата им ZenWatch функция да се включва само с две почуквания върху екрана на часовника.

Remote Camera отваря за потребителите нови възможности за снимане, като показва картината от камерата на смартфона директно на ZenWatch. Това им дава свободата да творят креативни снимки от ъгли с трудна видимост, като например в случаите, когато държат смартфона над главата си по време на концерти или други събития с много хора. Remote Camera е полезна функция и при групови снимки, позволявайки на фотографа да композира снимка, да я направи и да провери крайния резултат, без да променя позицията си.

Чрез Cover to Mute потребителите лесно спрат звука при входящи обаждания, като покрият с ръката си екрана на ZenWatch, което им помага да избегнат ситуациите, в които звъненето на телефона смущава останалите хора в стаята. Функцията може да се използва и за спиране на звука на аларми. Find My Phone дава възможност на потребителите да намерят своя телефон, като задействат неговия рингтон от разстояние. Освен това, чрез инсталиран ASUS ZenWatch Manager на смартфона, потребителят може да намери изгубен ZenWatch, като включи от разстояние неговата вибрация и кара екрана му да мига.

Presentation Control позволява на ZenWatch да бъде използван като дистанционно управление и следене на времето при бизнес презентации и лекции. Потребителите могат да сменят слайдове, да следят на кой слайд се намират и изминалото време директно от ZenWatch, което им помага да изнасят по-ефективни презентации.

Wellness инструктор

Удобен да се носи навсякъде и снабден с високотехнологични сензори, ASUS ZenWatch е напълно функционален wellness инструктор, който позволява на потребителите да водят балансиран и здравословен начин на живот.

Използвайки вграден биосензор, ZenWatch измерва нивата на релаксация и след това предоставя на потребителите лесен за разбиране индекс на релаксация спрямо резултатите. В зависимост от индекса, ZenWatch дава кратки съвети за увеличаване на релаксацията и намаляване на стреса. Индексът на релаксация се записва от приложението ASUS ZenUI Wellness, така че потребителите могат да правят съпоставка с минали периоди.

Докато потребителите носят ZenWatch през деня, приложението Wellness събира различни данни, като брой стъпки, изразходвани калории, времетраене на упражнението, пулс, интензивност и нива на релаксация. Данните се представят под формата на времева графика и резюме за една седмица назад, което позволява на потребителите да видят колко активен е начинът им на живот.

Потребителите могат да си поставят различни цели, като желан брой стъпки, които да направят през деня и след това да проследят своя прогрес от ZenWatch или от Wellness приложението. Резултатите се представят под формата на атрактивни графики, които са лесни за разбиране и анализ и могат да бъдат използвани за покоряване на следващи фитнес цели.

Повече за ASUS

ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

 реклама