ASUS обяви нов Fonepad 8 (FE380CG)  3

Мощният 8-инчов таблет и 3G телефон е със следващо поколение 64-битов процесор Intel Atom, изцяло нов дизайн с ултратънък панел и интуитивния интерфейс ASUS ZenUI
по статията работи: Данаил Казаков
ASUS обяви нов Fonepad 8 (FE380CG)

ASUS обяви новия ASUS Fonepad 8 (FE380CG), 8-инчов таблет с две SIM карти, 3G функционалност и управляван от следващото поколение 64-битов четириядрен процесор Intel® Atom Z3530 1.33GHz. Fonepad 8 е с изцяло нов дизайн, който е по-лек и по-тънък от своя предшественик, но въпреки това е с по-голяма гледаема зона на дисплея, благодарение на водещия в своя клас ултратънък панел.

Fonepad 8 идва с ASUS ZenUI — ексклузивният потребителски интерфейс на ASUS за мобилни устройства, който е разработен върху концепцията за свобода, изразителност и свързаност. Отличаващ се с нов ефективен и приветлив визуален дизайн, Fonepad 8 е с модерни flat икони, ярки цветови теми, анимации, нови рингтонове и звуци на нотификациите и изчистено оформление за ясно представяне на информацията.

Мощен таблет с две SIM карти и 3G функционалност

Fonepad 8 идва оборудван с 64-битовия четириядрен процесор Intel Atom Z3530 1.33GHz, който предлага необходимата мощ за работа с най-новите приложения и игри. Вграденият 3G модул и двата слота за SIM осигуряват кристално ясен глас при разговори и гарантират мобилна достъпност на потребителите.

Fonepad 8 разполага с 8-инчов IPS дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела и два предни говорителя, озвучени с технологията MaxxAudio® за завладяващо мултимедийно преживяване. 5-мегапикселовата задна и 2-мегапикселовата предна камера работят с технологията PixelMaster и предлагат подобрени функции за заснемане на висококачествено видео и снимки. Fonepad 8 се предлага с 8 GB или 16 GB вградена памет, която може да бъде увеличена до 64 GB с Micro SD карта памет (SDHC и SDXC).

Високоефективната конструкция на Fonepad 8 осигурява до 12 часа живот на батерията при гледане на видео или сърфиране в мрежата, и до 21 часа при разговори в 3G мрежата.

ASUS ZenUI

ASUS Fonepad 8 работи с Android 4.4 (KitKat) и ASUS ZenUI — изцяло новия потребителски интерфейс за мобилни устройства на ASUS. ASUS ZenUI включва над 1000 софтуерни подобрение и поддържа нов визуален дизайн с модерни flat икони, персонализирани ярки цветови теми, които съответстват на цвета на устройството, анимации, нови рингтонове и звуци на нотификациите и изчистено оформление за ясно представяне на информацията.

ASUS ZenUI включва и две приложения — What's Next и Do It Later, създадени да облекчават потребителите при управлението на многообразието от информация, с която се сблъскват ежедневно, и да им помагат да бъдат по-продуктивни. What's Next извежда най-важната и полезна за потребителя информация — като предстоящи ангажименти, нови съобщения и пропуснати повиквания от важни контакти, прогноза за времето на следващата дестинация и др. — в центъра на заключващия екран, на началния екран и в папката за нотификации.

Благодарение на множество приложения, ASUS ZenUI прави лесно споделянето на файлове. Party Link подобрява споделянето, като позволява на потребителите да споделят файлове или снимки с до трима потребители едновременно, а изображенията се споделят в момента, в който те са направени с приложението за камера на ASUS ZenUI. Share Link позволява на потребителите лесно да споделят файлове, съхранявани на Fonepad, когато са на Wi-Fi хотспот режим.

Проектиран за лесна преносимост

С дебелина от 8,9 мм и с тегло само 310 г, Fonepad 8 е невероятно тънък и лек, така че лесно може да бъде пренесен навсякъде. С ширина 12 см и с най-тънкия панел в света за 8-инчов таблет, Fonepad 8 е комфортен за употреба с една ръка. Тънкият панел също така увеличава максимално дисплея на Fonepad 8, осигурявайки голям по-голяма гледаема зона и съотношение между размер на корпуса и площ на екрана от 72,2%.

Като опция към таблета се предлага и специалния калъф ASUS View Folio Cover с магнитно затваряне, мека вътрешна страна от микрофибър и екстериор от полиуретан, който предпазва Fonepad 8 от прах и надрасквания, като не увеличава значително неговия обем. Малък прозорец на калъфа осигурява възможност за проверяване на часа, входящите повиквания и лесен преглед на нотификациите, без да се налага да се отваря калъфа. View Folio Cover се сгъва, така че Fonepad 8 може да бъде държан в идеален ъгъл за писане и гледане на видео.

Повече за ASUS

ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

 реклама