AOC задържа позицията си в десетката на европейския пазар на дисплеи

Това става въпреки свиването на европейския пазар
по статията работи: Теодора Пенева
AOC задържа позицията си в десетката на европейския пазар на дисплеи
Снимка: AOC

Дорстен, 27 юни 2012 г. Специалистите в областта на дисплеи AOC засилват успешно позицията си сред водещите производители на монитори. Въпреки свиването на европейския пазар, AOC успяха да затвърдят мястото си сред десетте най-големи доставчици през първото тримесечие на 2012 г. в Европа. В някои държави се наблюдава дори и значителен растеж. В следствие на икономическата криза в южноевропейските държави, потребителите и компаниите ограничиха покупките си и по този начин възпрепятстваха добрите продажби на AOC, но също така и на много от конкурентите.

Във Франция AOC регистрира забележителен резултат. През първото тримесечие са били продадени над 46 000* бройки – 30-процентно увеличение при директно сравнение с предишната година (първо тримесечие 2011 – първо тримесечие 2012) и най-доброто постижение за тримесечие в историята на AOC във Франция. Продажбите са се удвоили за две години, придвижвайки AOC до седма позиция на френския пазар.

При директно сравнение между годините в Полша и в Германия се забелязва леко повишение на продажбите. На динамичния полски пазар на монитори AOC е на шесто място след първото тримесечие на 2012 г.

Въпреки икономическата криза, екипът по продажбите в Испания разширява бизнеса си с 25% в сравнение с предишното тримесечие. В следствие на това AOC вече заема осма позиция в Испания след първото тримесечие на 2012 г.

С повече от 76 000 продадени бройки през първото тримесечие, AOC регистрира абсолютен рекорд на продажбите в Русия през 2012 г. Намирайки се в момента на седма позиция, пазарният дял на AOC се е разширил до 5,5%. При директно сравнение с предишната година (първо тримесечие 2011 – първо тримесечие 2012) това се равнява на почти тройно увеличение на продажбите.

Информация за още един успех идва от Норвегия. През първото тримесечие AOC успява да навлезе сред петте най-добри компании на пазара на дисплеи с дял от почти 7%.

* Въз основа на данни, публикувани от агенцията за проучвания на пазара за дисплеи MEKO.

За AOC:

AOC е една от най-добрите световни марки на пазара за дисплеи. Благодарение на високото качество, първокласното сервизно обслужване, атрактивният дизайн, както и екологичните и новаторски продукти на конкурентни цени, все повече потребители и дистрибутори се доверяват на AOC. Изключително широката продуктова гама от компютърни дисплеи и телевизионни монитори е спечелила множество награди. AOC е поделение на TPV Technology Limited, най-големия производител на LCD в света.

 реклама