ACER Iconia A1-830 - таблет със стилен дизайн и 7.9” IPS дисплей

Зашеметяващи изображения на 7.9-инчовия LED дисплей с IPS (1) технология
по статията работи: Данаил Казаков
ACER Iconia A1-830 - таблет със стилен дизайн и 7.9” IPS дисплей

След премиерата на Acer Iconia A1-830 – 7.9-инчов Android базиран таблет със стилен, премиум дизайн, зашеметяващ IPS дисплей(1), висока производителност и богат звук - днес той вече е наличен на българския пазар на КК цена от 329 лв. Acer Iconia A1-830 е идеален за потребителите, които искат да притежават леко мобилно устройство за удобно сърфиране в Интернет, за игри или просто за споделяне на съдържание.

Елегантен дизайн и IPS дисплей

Този таблет има алуминиев корпус и усилена метална рамка, които придават допълнителна устойчивост и защита на 7.9-инчовия дисплей (1024 x 768) с IPS технология. IPS екранът визуализира точни и ясни цветове и дава несравнимо зрително преживяване дори под 178-градусов ъгъл. Съотношението на страните 4:3 разкрива широко поле на видимост подходящо както за уеб сърфиране, така и за четене.

Премиум шасито е удобно за ползване благодарение на гладката му повърхност и заоблените ъгли. Таблетът е лек и лесно преносим с тегло от едва 380 грама. Освен това, 7.9-инчовият екран е завършен със стилна метална рамка от само 8.15 мм, за да е удобен за мулти-тъч и за работа с една ръка.

Висока производителност и дълъг живот на батерията  

Таблетът Acer Iconia A1-830 разполага с Intel® Atom™ (Clover Trail+) Z2560 1.6GHz процесор и 1GB SDRAM, които предоставят плавна и бърза навигация през апликации до уеб сърфиране, добър видео звук и усъвършенстван мобилен гейминг. Процесорът също допринася и за 7.5-часовия живот на батерията.

Създаден за страхотно мобилно медийно преживяване, Iconia A1-830 възпроизвежда зашеметяващи видеа и филми. Потребителите ще се насладят двойно повече на богатия звук на файловете благодарение на двата стереоговорителя. Устройството разполага с достатъчно място за съхранение на съдържание и апликации благодарение на 16GB памет и на microSD слота, който поддържа карти до 32GB(3). Iconia A1-830 работи под операционна система Android 4.2 Jelly Bean, която може да бъде надградена до версия 4.4 KitKat.

С Аcer Iconia A1-830 потребителите са свързани с мрежата чрез безжична Wi-Fi връзка 802.11b/g/n. Неговата задно разположена камера записва 1080p Full HD аудио/видео с резолюция 2560 x 1920. Предно разположената камера е идеална за видео чатове, за снимки с резолюция 1600 x 1200 и 720p аудио/видео записи. Освен това, с вградените microUSB и Bluetooth 3.0 портове потребителите бързо могат да свържат таблета с различни устройства като слушалки и външни високоговорители.

Аксесоари за допълнитена производителност и защита

Разнообразните опционални аксесоари превръщат работата с таблета в още по-приятно и продуктивно забавление.

Acer Crunch Keyboard — За потребители, които имат нужда от клавиатура, Acer предлага "шедьовър на изкуството" в лицето на изключително тънката Crunch клавиатура, която е облечена с калъф от мека изкуствена кожа. Тънка само 5.3 мм, тя предоставя Bluetooth 3.0 свързаност и се презарежда чрез microUSB. Лесно се прибира, а калъфът служи за поставка.

Acer Crunch Cover — Направен от издържлив микрофибър, Crunch калъфът се превръща в поставка за таблета с възможност за различни ъгли на поставяне, за да задоволи вкуса на всеки потребител. Тънкият калъф дава достъп до всички портове и се предлага в няколко цвята.

Цена и наличност

Таблетът Acer Iconia A1-830 вече може да бъде открит в магазинната мрежа на КК цена от 329лв.

За Acer

Основана през 1976 г., Acer е технологична компания посветена на изследвания, дизайн, маркетинг, продажби и поддръжка на иновативни продукти, които подобряват живота на хората. Екологично насочена, Acer предоставя природосъобразни компютри, монитори, проектори, сървъри, таблети и смартфони - с тях нашите потребители изследват света без граници и придобиват все повече опит. Компанията е поставена под № 3 в сферата на преносимите компютри в световен мащаб (IDC 2012). В Acer работят над 8000 души по целия свят като приходите за 2012 година възлизат на 14,7 млрд. щатски долара.

 реклама