7 760 изтеглени книги на 24 май отчита електронната книжарница M-Tel eBook

Победителят в класацията на АБВ за любима електронна книга "Гласовете ви чувам" е изтеглена 575 пъти
по статията работи: Теодора Пенева
7 760 изтеглени книги на 24 май отчита електронната книжарница M-Tel eBook
Снимка: М-Тел

Изключителен интерес към електронната книжарница на М-Тел беше отчетен в дните между 14 и 24 май. В този период се състоя класацията на поща АБВ и Мобилтел за любима дигитализирана книга на българите. В резултат на това, броят изтеглени книги от M-Tel eBook на ден се е увеличил близо седем пъти.

Само на 24 май клиентите на телекома са свалили 7 760 заглавия. Книгата-победител в класацията – "Гласовете ви чувам" на Димитър Талев, която беше безплатна в Деня на славянската писменост и култура, е изтеглена 575 пъти.

Припомняме ви, че 17 116 човека дадоха своя вот за "Гласовете ви чувам", което постави заглавието на първо място в класацията. "Железният светилник" - също част от тетралогията на Талев, зае второ място с 10 257 души. Интернет потребителите отредиха трето място на Джек Лондон и "Морският вълк". Произведението събра 7 596 гласа.

Светлана Лулчева от Варна е победителят сред всички потребители, които на 24 май изтеглиха от M-Tel eBook заглавие по избор. Наградата, която тя ще получи, е електронен четец.

M-Tel eBook има в каталога си над 1 000 книги. Книжарницата има близо 4 000 уникални потребители. Сред книгите има класика в оригинал, периодични издания, учебни помагала и много хитови заглавия, благодарение на партньорството с издателство "БГ книга".

Напълно безплатно от електронната книжарница на Мобилтел могат да се изтеглят всички книги, които са включени в задължителната програма за изучаване в училищата. Телекомът работи активно за дигитализацията на всички учебници и учебни помагала.

 реклама