64.4% от завършилите EMBA на АUBG са получили увеличение на заплатата след завършване на програмата

Изследване сред завършилите EMBA на AUBG показва силна удовлетвореност от програмата
по статията работи: Данаил Казаков
64.4% от завършилите EMBA на АUBG са получили увеличение на заплатата след завършване на програмата

Изследване сред завършилите магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри (ЕМВА) на AUBG показва, че над 75% от завършилите през 10-те години от нейното съществуване са силно удовлетворени от избора на програмата EMBA на Американския университет в България. Над 64% от завършилите EMBA посочват, че са получили увеличение на заплатата си, със среден процент на увеличение от 47.

Изследването бе проведено сред представителна извадка от всички студенти, завършили ЕМBA на AUBG от 2003 до май 2013 г. Целта му е да определи как абсолвентите на първата EMBA в страната оценяват и определят най-големите ползи от програмата за тяхното лично и професионално развитие. Средната възраст на завършилите е 38 години и най-голямата част от тях (35. 6%) са на мениджърска позиция в интернационални компании, опериращи на местния пазар.

Основните причини за избор на EMBA на AUBG пред други подобни програми са съотношението между цената и качеството на обучението (посочено от 69. 5% от запитаните), международно признатите професори (62. 7%), удобните часове (55. 9%) и града на провеждане на лекциите– София (61%). 82% от завършилите и днес работят в София, а 89% от тях са българи.

Докато повече от 90% от завършилите, наблюдават усъвършенстване на професионалните си умения, почти 80% оценяват възможността за създаване на ценни бизнес и лични контакти благодарение на програмата. 72. 2% споделят, че един от най-важните резултати от EMBA програмата е усъвършенстването на лидерските умения.

"Щастливи сме, че удовлетвореността от програмата е висока. Това ни дава увереност, че предлагаме възможно най-добре адаптираната EMBA в региона спрямо нуждите на кандидатите. Нашата магистърската програма е силно конкурентна и е насочена към бизнес лидерите, които искат да развият своите умения чрез програма, фокусирана върху реални бизнес проблеми.” , споделя Луша Майри, Декан на Факултета и професор по бизнес.

За почти половината от запитаните резултатът от добрите отношения, създадени с колегите от програмата, е довел и до прекрасни бизнес възможности в региона. Голяма част от завършилите са установили и запазили както личните, така и бизнес отношенията по между си. На въпроса какво се е променило след завършването на програмата, 37% от запитаните студенти отговарят, че са получили предложение за работа в друга компания, а 30,5% са получили повишение в компанията, в която са работили и преди да завършат EMBA.

Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри (EMBA) на AUBG e силно селективна и подборът започва от месец май и продължава до ноември. Академичната година стартира през януари, в началото на 2014 г. започнахме с 20 нови студенти, всички от които ще се включат в The Executive Leaders Society.

Зa ЕМВА на AUBG

Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри (ЕМВА) на AUBG е уникална за България и региона. За повече от 10 години се е утвърдила със своите високо образовани студенти, с международно признатите си преподаватели и учебна програма, която има едновременно академичен и практически фокус. Програмата е акредитирана както от органите в Съединените Американски Щати,така и в България. Можете да намерите повече информация относно програмата като посетите уебсайта: http://www.aubg.bg/sofia/emba/.

 реклама