20 години Балкан Стар

216 пъти повече служители, инвестиции в размер на 80 милиона лева и общ пазарен дял около 12,5% – накратко това е историята Балкан Стар
по статията работи: Теодора Пенева
20 години Балкан Стар
Снимка: Балкан Стар

Балкан Стар е една от най-големите компании в автомобилния бранш в България. Фирмената група предлага най-широката възможна гама продукти и услуги: продажба на нови и употребявани леки, лекотоварни, товарни, специализирани автомобили и автобуси, сервиз и оригинални резервни части, аксесоари, сервизни договори, удължена гаранция, финансиране, обратно изкупуване, застраховки. Предлаганите марки нови автомобили от групата на Балкан Стар са Dacia, Renault, Nissan, Jeep, Mitsubishi, Mercedes-Benz, Fuso, Setra, smart, а от 1-ви май - Fiat и Alfa Romeo.

"За 20 години в България успяхме да натрупаме много разнообразен опит – в динамично растящ пазар и в условия на криза, в често променящи се законови рамки и още по- интензивно променящи се изисквания от страна на клиентите. Работим с марки, носещи характеристиките на различни култури – европейска, американска, японска. Преживяхме много, научихме много и това ни дава увереност, че можем да предложим на всеки от клиентите си най-доброто индивидуално решение" обобщава историята на компанията г-н Пламен Митев, управител и председател на Борда на директорите на Балкан Стар.

"Успехът на Балкан Стар се гради не само на високото качество на продуктите и услугите, а в най-голяма степен на отдадеността и професионализма на служителите. Затова и те са в центъра на пирамидата на нашите корпоративни ценности", споделя г- н Манфред Мулц, управител и председател на Борда на директорите. "За изминалите 20 години Балкан Стар се утвърди като лидер в комплексните интегрирани решения Ръст на оборота 48 пъти, 28 пъти повече продадени автомобили, в автомобилния бранш. Този стремеж към устойчиво развитие и непрекъснато усъвършенстване ще продължи да позиционира фирмената група като лидер в българския автомобилен бранш и през следващите години."

Някои факти за Балкан Стар

Оборот 2011 г. - 240 млн. лева

Продадени автомобили 2011 г. - 3000

Служители - 650

Инвестиции - 80 млн. лева

Дистрибуторската мрежа - 9 града (в 4 от които със собствен ритейл)

 реклама