180 студенти от Технически университет – София на упражнение в Мтел  2

Така младежите излизат от пределите на университета и се докосват до реална бизнес среда
по статията работи: Данаил Казаков
180 студенти от Технически университет – София на упражнение в Мтел

180 възпитаници на Технически университет – София ще бъдат гости на Мтел до края на май. Първата група посетиха компанията на 20 май, а следващите посещения ще бъдат на 23, 26 и 30 май. Посещенията на третокурсниците от специалност "Телекомуникации" са част от учебната им програма, имат практическа насоченост и студентите разработват конкретна задача с помощта на експерти в телекома. Така младежите излизат от пределите на университета и се докосват до реална бизнес среда.

"Твоето упражнение в Мтел" цели да ги запознае с работата в компанията и включва още посещение на технологични помещения в компанията, Центъра за управление и поддръжка, както и Контакт центъра.

Инициативата датира от 2010 година насам, като до момента в нея са участвали повече от 600 студенти. "Твоето упражнение в Мтел" е част от програмата "Привличане на млади таланти” на телекома, която има за цел да подпомага младите хора в професионалната им ориентация и първите им професионални стъпки. Освен това цели и да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

Мтел си сътрудничи успешно с ТУ – София още от 2007 година, когато започва провеждането на отворени семинари с практическа насоченост, а по късно с подкрепата на Мтел е оборудвана и специална компютърна лаборатория в университета.

За Telekom Austria Group: Telekom Austria Group се търгува на Виенската стокова борса от ноември 2000 година. Групата е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 милиона клиенти на всички пазари, на които оперира. Към момента TAG оперира в осем държави: Австрия (А1), Словения (Si.mobil), Хърватия (Vipnet), Сърбия и Македония (Vip operator), България (Мобилтел), Беларус (velcom) и Лихтенщайн (mobilkom Liechtenstein). Общият пазар на осемте държави обхваща около 41 милиона жители. В края на 2012 година общите приходи на групата са били 4,33 милиарда евро.

За Мобилтел: Мобилтел е водеща компания на пазара на телекомуникации в България, част от Telekom Austria Group. Днес телекомът с пазарен дял от 39% предоставя своите услуги на над 4,2 милиона клиенти. Компанията има важна роля като двигател на икономиката и обществото с инвестиции, надхвърлящи 2,5 милиарда лева от основаването си през 1995 година. След придобиването на два от най-големите фиксирани оператори в страната през 2011 година, компанията се превърна в цялостен телеком доставчик. Телекомът предоставя на своите клиенти мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия.

 реклама