17 компании се състезават за отличията „Отговорна компания - отговорни служители“

по статията работи: biznews.bg
17 компании се състезават за отличията „Отговорна компания - отговорни служители“

На 9 февруари 2017 от 18.00 часа в Студио 5, НДК ще се проведе церемонията по връчване на Годишния знак "Отговорна компания - отговорни служители" за 2016 година. Отличието е учредено от Българска асоциация за управление на хора, Българско дружество за връзки с обществеността и фондация BCause.

С годишния знак за дарителство от работното място отличаваме компаниите, които насърчават ежемесечното ангажиране на служителите към обществено значими каузи като част от политиката им за корпоративна социална отговорност.

Сред кандидатите тази година са Актавис, Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис, Аурубис България, Виваком, еКомера, Инвестбанк, Кока-Кола ХБК България, КонтурГлобал Марица Изток 3, Мобилтел, Монделийз България, ОмегаСофт, САП България, Сити България, Софийска вода, Софтуер Груп БГ, Теленор България и Фьоникс Фарма.

Дарителството от работното място дава възможност на работодател и служители да работят заедно за обща кауза. В цифри това означава 3156 души, които даряват всеки месец с подкрепата на работодателя си, събрали са половин милион лева за добри каузи и са вложили 14 400 часа в доброволен труд през 2016 г.

Отличието "Отговорна компания - отговорни служители" има четири категории – знак, бронз, сребро и злато, които се определят по измерими критерии - обема участващи служители като % от общия екип, действащите механизми в компанията за насърчаване и развиване на програмите за регулярно дарителство и възможностите, които работодателят дава за даряване на труд на служителите в работно време. Учредена е и специална награда за екип от професионалисти, които развиват дарителството от работното място по креативен, професионален и ефективен начин.

Златен знак миналата година получиха КонтурГлобал и Виваком, а наградата за професионален екип получиха четирима души от екипа на eCommera.

Заповядайте на 9 февруари 2017 от 18.00 часа в Студио 5, НДК.

За повече информация:
Ана Миланова, Фондация BCause, (+359 2) 981 1901, 0888 83 88 04, ana@bcause.bg

 реклама