138 хил. лв. са събрани от дарителската кампанията на Банка Пиреос по проекти на Уницеф

УНИЦЕФ България връчи на финансовата институция сертификат "Приятел на детето"
по статията работи: Нели Минчева
138 хил. лв. са събрани от дарителската кампанията на Банка Пиреос по проекти на Уницеф
Снимка: Банка Пиреос

Над 138 хиляди лева са събрани в рамките на дарителската кампания на Банка Пиреос в партньорство с УНИЦЕФ. Кампанията получи силна подкрепа не само сред клиентите и служители на Банката, а и от много други частни лица и компании, съпричастни към съдбата на децата в неравностойно положение.

За големия успех на програмата и усилията, които Банка Пиреос полага за подобряване на живота на децата, УНИЦЕФ България връчи на финансовата институция сертификат "Приятел на детето".

През май месец Банка Пиреос България стартира кампания в партньорство с УНИЦЕФ, която има за цел да помогне на децата в неравностойно положение. Банката създаде дарителска карта - кредитна или дебитна по избор на клиента, специално за набиране на средства по програма БЛАГОДЕТЕЛ, която има за цел да развие дарителската култура в България и редовното дарителство в помощ на децата.

С всяка извършена транзакция с кредитната карта картодържателят дарява 10 стотинки в подкрепа на децата в неравностойно положение в България като Банка Пиреос утроява сумата и така 30 стотинки от всяка транзакция отиват за проект на УНИЦЕФ.

Собствениците на дебитни карти, изработени в подкрепа на програмата Благодетел, също даряват по 10 стотинки при всяка транзакция. Всеки притежател на банкова карта, ползващ банкомат на Банка Пиреос, може лесно и удобно да направи дарение на стойност 1 лев, а тези, които имат желание да станат редовни дарители или да отделят по-големи суми, могат да го направят чрез директен дебит от разплащателната си сметка, обикновен банков трансфер или вноска на каса в полза на програма "Благодетел" на УНИЦЕФ.

В края на първия месец от кампанията общата сума на събраните средства в полза на УНИЦЕФ е над 10 000 лева, към края на втория - даренията са вече в размер на 18 000 лева, пет месеца след началото на кампанията събраните средства достигат 75 000 лева. А към момента събраната сума е 138 176 лева.

Очакванията на Банка Пиреос са още повече дарители да подкрепят програма БЛАГОДЕТЕЛ като използват специално разработените с тази цел продукти и услуги на Банката.

"Банка Пиреос приема като своя лична кауза развитието на дългосрочното и редовно дарителство. Редовното дарителство е култура, а не еднократен жест. По време на коледните празници всички ние развиваме особена чувствителност към децата в неравностойно положение. Желанието на Банка Пиреос е да стимулира дарителството в по-дългосрочен план. Щастлив съм, че нашата Банка беше сред първите компании, които подкрепиха Програма БЛАГОДЕТЕЛ на УНИСЕФ и специално за нея създадохме подходящи продукти, които да стимулират редовното дарителство", коментира резултатите от кампанията Емил Ангелов, Заместник главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България.

 реклама