"Холдинг БДЖ" ЕАД осигурява безплатен превоз на абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителска грижа

Абитуриентите от Домове за деца, лишени от родителска грижа, ще пътуват от градовете Стара Загора, Пловдив, Враца и Велинград
по статията работи: Данаил Казаков
"Холдинг БДЖ" ЕАД осигурява безплатен превоз на абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителска грижа

Днес и утре (13-и и 14-и май) "Холдинг БДЖ" ЕАД ще осигури пътуването до София на 12 абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителска грижа, и техните ръководители. Инициативата се осъществява съвместно с Асоциация "Милосърдие – майка Мария”, която всяка година организира благотворителен абитуриентски бал в столицата.

Абитуриентите от Домове за деца, лишени от родителска грижа, ще пътуват от градовете Стара Загора, Пловдив, Враца и Велинград. След абитуриентския си бал в столицата, младите хора ще се приберат до съответните градове отново с влак.

Националният железопътен превозвач участва в продължение на деветнадесет години в тази инициатива, осигурявайки превоза за абитуриентския бал на младежите от Домовете за деца без родители.

Ръководството на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД подкрепя инициативите за социална интеграция на децата, лишени от родителска грижа, на които трябва да бъде дадена възможност да живеят в равностойно положение и да заемат своето достойно място в обществото.

 реклама