„Утилизация” – тази събота в bTV Репортерите

Репортерът Гарбиела Наплатанова ще разкаже ексклузивно за рисковете на утилизацията на боеприпаси и ще покаже как безопасно се разглобява танков снаряд
по статията работи: Лиляна Бончева
„Утилизация” – тази събота в bTV Репортерите
Снимка: bTV

В съботното издание на bTV Репортерите на 16 юни репортерът Габриела Наплатанова и операторът Иван Филчев ще покажат правилата на оръжейната индустрия, написани с кръв заради много инциденти в оръжейни цехове и складове.

Утилизацията е най- рискованата и противоестествена манипулация с боеприпаси. Според специалистите по експлозиви така нареченото "разснарядяване” на боеприпаса на съставните му части е изключително рисковано, защото мините, ракетите и снарядите са създадени да поразяват, а не да бъдат разглобявани.

В ексклузивното видео репортерът на bTV участва в разглобяването на танков снаряд след необходимия инструктаж от най-подготвените експерти в бранша.

Как се прави утилизация по правилата за безопасност, кога е започнала и къде в България се извършва тази рискова дейност – зрителите ще научат само в bTV Репортерите на 16 юни от 19.30 часа.

 реклама