„Станга” АД разработи първото си авторско мобилно приложение за iOS

Приложението Bankomati идентифицира най-близките до потребителя банкомати или банкови клонове
по статията работи: Нели Минчева
„Станга” АД разработи първото си авторско мобилно приложение за iOS
Снимка: Станга

"СТАНГА” АД разработи първото си авторско мобилно приложение за iOS, което вече се разпространява безплатно в App Store.

Двуезичният интерактивен локатор на банкомати и банкови клонове в България реализира над 2000 изтегляния още в първата седмица от публикуването си. С това той зае водеща позиция сред безплатните мобилни приложения за iPad и Iphone в регионалната класация за страната ни.

Приложението Bankomati идентифицира най-близките до потребителя банкомати или банкови клонове според текущото му местонахождение. Чрез Google Maps продуктът изчислява разстоянието до всяка точка и предоставя информация за приеманите карти и обслужващата институция.

Така крайният клиент може да избере най-изгодния вариант от гледна точка на отдалеченост, такси и комисиони. Решението предлага визуализация на карта и списък с локации, както и възможности за филтриране на различни типове обекти и търсене на конкретен адрес.

Текущата версия поддържа български и английски език.

Решението е замислено като базова платформа с възможност за модификации според нуждите на различни финансови институции. То позволява надграждане с детайлна продуктова информация, свързани продукти, контекстни реклами и други функционалности.

СТАНГА се надява да привлече за партньори и други бизнеси, като туроператори, за които е важно да спечелят лоялността на клиентите си чрез брандиран геолокационен продукт с добавена стойност.

Вече над 10 г. СТАНГА е водеща компания за софтуерни и телекомуникационни услуги. През 2009 г. в отговор на нарастващото търсене на специализирани разработки за мобилни устройства дружеството създаде отдел за създаване на приложения за iOS и Android.

За допълнителна информация: http://bankomati.stanga.net

 реклама