„Социалната мрежа на Шуменско” със сребро за ТВ реклама от Epica

За първи път в историята на фестивала български ТВ клип печели награда
по статията работи: Нели Минчева
„Социалната мрежа на Шуменско” със сребро за ТВ реклама от Epica
Снимка: Карлсберг България

"Социалната мрежа на Шуменско” стана първата българска телевизионна реклама със сребърно отличие на едни от най-престижните европейски награди за реклама – Epica.

Видеото на агенция Noble Graphics е и единственият проект на българска агенция с приз на тазгодишното издание на фестивала. То бе отличено в категорията "Алкохолни напитки” от изключително взискателното жури на Epica, съставено от главните редактори на 34 специализирани издания за реклама и маркетинг от 27 европейски държави. Тази година близо 600 компании от 48 държави взеха участие във фестивала. Официалната церемония по награждаването, на която екипът, работил по "Социалната мрежа на Шуменско” ще получи статуетката си, ще се състои на 20 януари 2012 г. в Любляна.

"Това е успех не само за Шуменско, но и за таланта на българските рекламисти в лицето на Noble Graphics, на които се доверяваме от години. Може би това е и най-сериозното международно признание в историята на българската рекламна индустрия. Благодарим на екипа за креативния подход и дълбокото разбиране на ценностите на марката и затова, че с много чувство за хумор намериха пресечната точка между 130 години традиция и новия начин на общуване в социалните мрежи”, каза Цветелина Милчева, Бранд Мениджър на Шуменско в Карлсберг България.

Телевизионният клип към кампанията "Социалната мрежа на Шуменско” е една от най-мащабните продукции, които Шуменско реализира. В него има около 70 участника, а екипът работил по проекта надхвърля 130 души. Режисьор на видеото е Стоян Радев, оператор - Владимир Михайлов, постпродукционната работа е на BUBUSTUDIO, а тоалетите - на костюмографа Ирина Кочева, която подбира специално за снимките десетки костюми, пресъздаващи края на миналия век.

"С Карлсберг България имаме истинско партньорство, доверие и свобода, което за пореден път даде добри резултати. За четвърти път печелим приз от Epica именно с проект на компанията. Досега имаме две награди за TUBORG и още една за Шуменско”, каза Чавдар Кенаров, творчески директор на Noble Graphics.

По-рано тази година кампанията "Социалната мрежа на Шуменско” бе високо оценена и на родния фестивал ФАРА 2011. Тя получи общо 5 награди в различни творчески категории сред които: първо място в категорията "ТВ РЕКЛАМА, КИНОРЕКЛАМА И ДРУГИ ФИЛМОВИ ФОРМИ, СТОКИ” и злато в "РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ И СТОКИ”. В началото на годината като изключително успешна беше отличена и кампанията на една от другите водещи марки на Карлсберг България – Пиринско. "Свежо от планината” грабна приза за най-ефективна реклама в оспорваната категория "СТОКИ” в четвъртото издание на наградите EFFIE, като зад тази кампания отново стои екипът на агенция Noble Graphics.

 реклама