„Ротаракт“ и „Интеракт“ дариха на Детската хирургия апарати за вливания на медикаменти  4

Младежите от двете организации за втора поредна година правя дарение в детско клинично звено на в УМБАЛ „Свети Георги“
по статията работи: biznews.bg
„Ротаракт“ и „Интеракт“ дариха на Детската хирургия апарати за вливания на медикаменти

Инфузионни помпи – перфузори и инфузомати, за дозирано вливане на медикаменти, на стойност 6800 лева получи днес Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги", съобщи нейният началник проф. д-р Пенка Стефанова. Тя уточни, че дарението ще се използва в Интензивния сектор на Детската хирургия.

Високоспециализираните апарати бяха дарени от младежите от "Интеракт Пловдив Флипопол" и "Ротаракт Пловдив Филипопол", а средствата за закупуването им са събрани основно от продажба на коледни сувенири, украса и лакомства. Това разказаха младите хора днес при връчване на дарението в клиниката.  

Своите арт и кулинарни произведения членовете на двете младежки структури към Ротари Клуб Пловдив – Филиполол са продавали по Коледа на щанд, осигурен им безплатно от Мол "Марково тепе" в самата сграда на търговския център, и на Немския коледен базар в павилион, също безвъзмездно предоставен от Община Пловдив. Към инициативата са се включили и Фондация "Движение на българските майки", сладкарница "Dolce Mela" и бижутерийният магазин "Ice Jewelry", разказа Радостина Гайдарова от "Ротаракт". Кристина Иванова от "Интеракт" обясни, че наред с базара, младите хора са организирали и коледно парти за набиране на средства за инфузионните помпи.

Членовете на "Интеракт Пловдив Филипопол" са тийнейджъри на възраст от 12 до 18 години, а на "Ротаракт Пловдив Филиопол" – млади хора от 18 до 30 години. Акцията им не е първата в полза на малки пациенти от УМБАЛ "Свети Георги". Миналата година, отново след организиране на благотворителен базар, двете младежки структури дариха три перфузора на Отделението по онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания.

Целта на проектите, които "Ротаракт" и "Интеракт" реализират, е устойчиво развитие, както и стремеж да се даде добър пример на останалите членове от обществото, за да могат повече хора да се приобщят към подобни значими инициативи, споделиха младежите.

 реклама