„Малки герои“ ще преобрази детското отделение на „Пирогов“ в приказна среда 
за децата и техните семейства

С клиничното си лидерство в предоставянето на медицински грижи за деца и млади хора и новата модерна среда детското отделение ще се нареди до най-добрите световни клиники за деца
по статията работи: biznews.bg
„Малки герои“ ще преобрази детското отделение на „Пирогов“ в приказна среда 
за децата и техните семейства

"Малки герои" е инициатива за модернизация на детското отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в една истински подкрепяща, приятелска и приветлива среда, в която децата и младите хора ще се чувстват специални.

Инициативата е на Фондация "Америка за България" в партньорство с ИКЕА, АстраЗенека, УниКредит БулБанк, Академия Градът, Tribal Worldwide Sofia и LHSA+DP, Ню Йорк. Модернизацията на детското отделение ще го превърне в цветно и приветливо пространство с образователни елементи, подобно на Детски научен център "Музейко", предишен проект на Фондация "Америка за България".

Концепцията и целите на проекта "Малки герои" ще бъдат представени на специална среща с медиите. Тя ще се проведе на 21 февруари (вторник) от 11:30 ч. в Детски научен център "Музейко".

На събитието ще присъстват Ерик Рубин, посланик на САЩ в България; проф. д-р Стоян Миланов, директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"; Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България"; Зоя Паунова, директор на АстраЗенека; Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк; Тео Муратидис, управител на ИКЕА в България; Йордан Жечев, изпълнителен директор на Tribal Worldwide Sofia; Камен Кръстев, Академия Градът и Лий Сколник, основател на архитектурно бюро LHSA+DP, водеща американска фирма за архитектура и дизайн на сгради, свързани с деца и автор на дизайна на "Музейко".

След основната част по представянето на проекта "Малки герои" представителите на медиите ще имат възможност да разгледат "Музейко". "Малки герои” ще надгради направения от "Пирогов" ремонт на болничното заведение, финансиран от Министерството на здравеопазването.

 реклама