"КонтурГлобал Марица Изток 3" се присъединява към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Компанията-майка ContourGlobal е глобален член на инициативата от 2010 г.
по статията работи: Ралица Стоянова
"КонтурГлобал Марица Изток 3" се присъединява към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН
Снимка: sxc.hu

Днес енергийната компания "КонтурГлобал Марица Изток 3” се присъедини към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. С това решение тя се ангажира да продължи активната си работа като отговорен корпоративен гражданин на България, като спазва Десетте принципа на Глобалния договор на ООН и прилага отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми, опазването на околната среда и борбата с корупцията. Независимият производител на енергия ContourGlobal членува в глобалната инициатива от 2010 г.

 "Решението да се присъединим към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН показва, че сме готови да спазваме един общ набор от световни норми за добро корпоративно гражданство и че имаме бизнес стратегия, която съчетава икономическия интерес с интересите на обществото - заяви Гари Левсли, изпълнителен директор на "КонтурГлобал Марица Изток 3”. – Освен това ние сме задължени на глобално ниво да отчитаме непрекъснато напредъка, който постигаме по отношение на поетите ангажименти.”

 До този момент дейността на "КонтурГлобал Марица Изток 3” е съобразена с Антикорупционната политика на компанията, с Етичния й кодекс и с набора от вътрешни политики и процедури, които осигуряват прозрачност, последователност и коректност на бизнеса й. Компанията-майка ContourGlobal е възприела своята Антикорупционна политика на базата на американския Закон за предотвратяване на корупционни практики зад граница (FCPA), който е в сила от 1977 г. и е известен най-вече с изискванията за счетоводна прозрачност и предотвратяване на подкупите на чуждестранни служители.

 "КонтурГлобал Марица Изток 3” членува в няколко водещи организации на бизнеса, сред които Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Американската търговска камара в България, Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), Търговско-промишлена палата – Стара Загора и др.

 Глобалният договор на ООН е доброволна инициатива, която цели да ангажира бизнеса в преодоляването на основните социални и екологични предизвикателства, свързани с процеса на глобализация. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН съществува от 2003 г. и обединява все по-широк кръг компании и организации.

 "КонтурГлобал Марица Изток 3” е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания "КонтурГлобал”. В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на TEЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3” – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса "Марица-изток”. Това е първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите стандарти на ЕС за екология и безопасност.

 

 

 реклама