„Инвестбанк” АД с инициатива за подпомагане на българските библиотеки в обновяването на техния книжен фонд

“Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните”
по статията работи: Елица Елефтерова
„Инвестбанк” АД с инициатива за подпомагане на българските библиотеки в обновяването на техния книжен фонд
Снимка: sxc.hu

В духа на наближаващия празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, на 17 май от 17.00 ч., Ръководството на "Инвестбанк” АД ще открие своята инициатива за подпомагане на българските библиотеки в обновяването на техния книжен фонд  - "Покрай ценните книжа нека не забравяме безценните”. 

Откриването на инициативата ще се състои във фоайето на Централно управление на Инвестбанк АД на бул. "България” № 85. Чрез Министерство на културата, Министерство на образованието, младежта и науката, Софийски университет "Св. Климент Охридски” и Столична библиотека, Инвестбанк АД ще направи първото дарение в полза на учебни заведения, читалища и библиотеки от дарителска акция за събиране на книги сред служителите, клиентите и партньорите на клоновете и офисите на банката в цялата страна.

Инициативата е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Инвестбанк АД в подкрепа на съхраняването и развитието на духовните и културни ценности на България и ще продължи до Деня на будителите – 1 ноември 2012 година.

По случай празника – 24 май, като поздрав към жителите и гостите на столицата, Инвестбанк АД ще открие официално инсталация, изобразяваща библиотека с литературни шедьоври върху фасадата на Централно управление на банката на бул. "България” № 85.

 реклама