„Газтек БГ” АД с два нови сертификата

Те са за управление на околната среда и за социална отговорност
по статията работи: Лиляна Бончева
„Газтек БГ” АД с два нови сертификата
Снимка: sxc.hu

Завърши успешно сертификацията на "Газтек БГ" АД по стандартите ISO 14001:2004 за управление на околната среда и SA 8000:2008 за социална отговорност. Част от финансирането на проекта бе осигурено по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Системата за управление на околната среда ISO 14001:2004 се ползва от над 150 хиляди организации в близо 200 страни по цял свят. Стандартът за социална отговорност SA 8000 е от 2008-ма година и "Газтек БГ” АД е една от 18-те фирми в страната, която го прилага. В световен мащаб те са близо 3000.

Сертификатите имат валидност 3 години и са свидетелство за подобрение на качеството на продуктите, услугите и производствените процеси на компанията, която го притежава.

Ползите от документите се изразяват в нарасналата удовлетвореност на клиентите, повишената продуктивност на дружеството, както и подобрената работна среда. Сертификационният процес се извършва от външен, независим одитор, който оценява поотделно и детайлно всеки процес, протичащ в организацията.

Внедряването на системите в "Газтек БГ" АД продължи една година, а сертифициращата организация е една от водещите световни фирми в тази сфера – Lloyd's Register Quality Assurance.

 реклама