„Белла България” представи добрите си практики за безопасни условия на труд

С конференция за превенция на риска бе отбелязан Денят на безопасността на труда
по статията работи: Момчил Лалев
„Белла България” представи добрите си практики за безопасни условия на труд
Снимка: Белла България

Над 140 000 лева е инвестирала през 2012 г. "Белла България” за подобряване условията на труд на всички свои работници и служители, стана ясно от презентацията на хранителния холдинг по време на Националната конференция "Здравословни работни места. Да работим заедно за превенция на риска”, която се проведе днес в столицата. На форума, организиран от Министерство на труда и социалната политика, седем водещи български компании споделиха добрите си практики по осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд.

"За нашата компания живота, здравето и работоспособността на служителите е приоритет. Ние сме привърженици на тезата за равенство между достойния и безопасния труд”, изтъкна Евгений Майсторов, ръководител направление "Безопасни и здравословни условия на труд” в "Белла България”.

Холдингът прилага комплексен подход за осигуряване на "благосъстояние при работа”. Дейността се регламентира от вътрешнофирмен стандарт, в който са описани конкретните изисквания и задължения на ангажираните в процеса, в съответствие с европейските изисквания в това направление.

Осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд е част от цялостното управление на "Белла България”. То е поверено на специалисти с подходящо образование, висока квалификация и дългогодишен  професионален  опит, които са отговорни за защитата от професионални рискове и тяхната превенция.

 реклама