"Белла България" подкрепя инициатива на студентите от BEST

В партньорство с неправителствени организации хранителният холдинг подпомага бъдещата професионална реализация на млади специалисти
по статията работи: Петя Бързилска
"Белла България" подкрепя инициатива на студентите от BEST
Снимка: sxc.hu

Съвременните  концепции и технологии в развитието на мобилните приложения са тема на академичния курс с международно участие, организиран от студентската организация BEST (Board of European Students of Technology) и подкрепен от хранителния холдинг "Белла България”. Събитието се открива днес в Техническия университет в столицата и ще продължи до 15 септември.

В рамките на шест дни 22-ма участници от 9 европейски страни, а също и амбициозни български  студенти, ще могат да превърнат своите креативни идеи в работещи приложения, базирани на операционната система Android. Целта на организаторите от BEST е да помогнат на европейските студенти с технически специалности да станат по-отворени за света чрез постигане на едно по-добро разбиране на европейските култури и възможности за кариерно развитие на международно ниво.

"В компания с мащабите на "Белла България” има много позиции, които изискват квалифицирани технически кадри – от добри IT специалисти, които да обслужват модерните системи за управление на бизнеса, до инженери със задачата да поддържат сложните и модерни машини. Затова с готовност подкрепяме инициативи в полза на студентите, които придобиват техническа квалификация”, коментира директор "Човешки ресурси” на хранителния холдинг Златислава Медарова. По думите й хранителният холдинг работи съвместно с различни институции с цел професионалната реализация на младите специалисти.

Традиционно, чрез стажантски програми и други форми, компанията дава възможност на младите хора да се запознаят с модерните производствени практики и да натрупат практически опит под менторството на висококвалифицирани експерти с международен опит. Това е шанс за тях да получат по-пълна представа за естеството на бизнес процесите, което да им помогне в избора на професия.

"Белла България”  е един от най-големите корпоративни работодатели в страната. Компанията предлага отлични условия на труд и заплащане според постигнатите резултати. Създава предпоставки за кариерно развитие и прилага модерни форми на обучение.

 реклама