"Банка на годината" обявява старт на гласуването за приза "Банка на клиента"

Специален гост на тазгодишното събитие ще бъде финансистът, осигурил икономическата стабилност и растеж на Полша – Лешек Балцерович
по статията работи: Петя Бързилска
"Банка на годината" обявява старт на гласуването за приза "Банка на клиента"
Снимка: www.bankoftheyear.bg

Асоциация Банка на Годината, която традиционно връчва вече две десетилетия банковите награди в България, стартира гласуването в категория  "Банка на Клиента" за всички клиенти, партньори и служители на банките на своя сайт www.bankoftheyеar.bg и уеб страниците на медийните партньори на събитието. Това е единствената категория, в която потребителите могат да определят носителя на приза, тъй като в останалите призьорите се излъчват на базата на проучвания и финансови резултати, направени от експерти във финансовия сектор. Гласуването ще продължи до 12 вечерта на 30-ти юни. А гала церемонията и връчването на статуетките ще се състои на 2-ри юли.

Тази година към 7-те основни категории (Банка на клиента, Пазарен дял, Динамика и Развитие, Чуждестранен Банков клон, Ефективност, Банка на "Тайния Клиент", големия приз Банка на годината), се добавя още една, за която ще бъде изработена специална статуетка. Банките ще бъдат оценени и за най-добър банков бранд. Асоциация Банка на Годината е поръчала специално изследване, което ще определи коя банка е успяла да наложи своята марка най-успешно на българския пазар.

"Наградите "Банка на годината" в различните категории са се превърнали в символ на успех и доказателство за стабилността както за банковите институции и така и за техните клиенти. За това за нас, като организатори винаги е било приоритетно да се развиваме заедно с банковия пазар и да отговаряме на очакванията на хората. Новата категория "Най-добър бранд" е точно такъв отговор на тенденциите в банковия сектор за избора на банка партньор за бизнеса или обикновения потребител" – каза г-н Валентин Панайотов председател на Съвета на директорите на Асоциация Банка на Годината. 

Специален гост на престижното връчване на статуетките ще бъде полският икономист и политик Лешек Балцерович. Неговата финансова политика, придобила популярното име "Планът Блацерович", осигурява финансова стабилизация и непрекъснат икономически растеж на Полша и до сега. Той ще изнесе лекция в деня на събитието, на която очакваме финансовия, политически и бизнес елит в страната.

За проф. Лешек Балцерович

Лешек Балцерович (на полски: Leszek Balcerowicz) е полски икономист и политик  от партията Съюз на свободата, вицепремиер  и финансов министър през 1989-1991 и 1997-2000 година.

Роден на 19 януари 1947 година в Липно. Завършва Главното училище по планиране  и статистика във Варшава; защитава магистратура в Университета "Сейнт Джон" в Ню Йорк и докторат в Главното училище по планиране и статистика.

През 1989-1991 година Балцерович е вицепремиер и министър на финансите в правителствата на Тадеуш Мазовецки и Ян Кшищоф Белецки. На този пост той провежда Плана "Балцерович", който довежда до бърза финансова стабилизация и поставя началото на период на непрекъснат икономически растеж в страната, който към 2011 година продължава без прекъсване.

През 1995 година Лешек Балцерович оглавява либералната партия Съюз на свободата. През 1997-2000 година той отново става  вицепремиер и финансов министър в правителството на Йежи Бузек. В  края на 2000 година се оттегля от политическите  постове и от началото на следващата година до 2007 година оглавява Полската национална банка.

За наградите "Банка на Годината"

Наградите са учредени през далечната 1992 година и за своята двадесет годишна история критериите са се променяли и усъвършенствали заедно с развитието на банковата система в България. Голямата награда е печелена през годините от Банка за земеделски кредит, Българска Пощенска банка, Булбанк, Първа Инвестиционна банка, Райфайзенбанк, България, Банка ДСК, Обединена българска банка, УниКредит Булбанк, Сосиете Женерал Експрес Банк.

Събитието се организира от "Асоциация Банка на Годината", чиито учредители са доказани професионалисти като финансовият  експерт Андрей Пръмов, партньорът в Делойт България - Силвия Пенева, партньорът в Мур Стивънс България - Стефан Ненов, създателят на призовете Банка  на годината и собственик на търговската  марка, многогодишният издател на в. Пари - Валентин Панайотов, известният специалист по публични комуникации Максим Бехар и др.

 реклама