“SES” продължава да е лидер в развитието на HDTV

През 2016 година, броят на HD каналите във флотилията на SES нарасна със 7%
по статията работи: biznews.bg
“SES” продължава да е лидер в развитието на HDTV

SES S.A. (NYSE Euronext Paris и Luxemburg Stock Exchange: SESG) продължава да е лидер в развитието на телевизия с висока резолюция (HDTV), като предоставя най-голямата HD и ULTRA HD (UHD) платформа.

През 2016 година, броят на HD каналите във флотилията на SES нарасна със 7% и достигна до 2 495 HD канала. Днес, 33% от всички 7 538 каналa от флотилията на SES са в HD качество, като SES пренася 27 % от HD каналите в световен мащаб. Заедно с това, повече от 60% от всички канали доставяни от SES се разпространяват в MPEG-4 формат.

Постоянната тенденцията за разширяване навлизането на HDTV в Европа бе основния двигател на SES в развитието на HDTV. Броят на HDTV каналите в Европа се увеличи с 14%, като достигна повече от 750 канала. Тези постижения бяха съпътствани и от увеличаване броя на телевизионните канали с висока резолюция (HDTV) и в Северна и Южна Америка.

Силната инерция при въвеждането на споразумения за капацитет на SES продължава, като към момента се предлагат 21 Ultra-High Definition (UHD) канала, в сравнение с предлаганите 8 през изминалата година. Днес, SES разпространява близо 50% от всички UHD канали, които се пренасят чрез сателит в глобален мащаб.

През 2016 г., придобиването на RR Media и последвалото създаване на MX1, чрез сливане със SES Platform Services подпомогна SES при ненадминатото превземане на пазари с новите HDTV и UHD канали в Европа и Северна Америка, както и по-нататъшното разширяване на видео бизнеса на бързо развиващите се пазари.

Изстрелването на SES-9 и развитието на HD и Ultra HD бяха важни фактори и за Азиатския пазар, където компанията заложи на своята диференцирана стратегия. Изстрелването на SES-10 и SES-15 по-късно през тази година ще допринесе за развитието на компанията в Северна и Южна Америка.

"Рекордният брой ТВ канали потвърждава водещата роля на SES, като инфраструктура за телевизионен прием и двигател на глобалната цифровизация”, каза Фердинанд Кайзер, главен търговски директор на SES. "С разширяването на портфолиото от канали и значимите придобивания през 2016 година, SES има добри позиции за значителен растеж, особено при новите и развиващите се пазари. Настоящата ни програма за извеждане на сателити в орбита е активен двигател за това бъдещо развитие. С нарастването на броя на каналите излъчвани в HD и Ultra HD, през 2017година и идните години ще се наблюдава продължителен растеж и ускорено развитие на видео сегмента на SES."


Относно SES 
SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) e водещият в света сателитен оператор с флотилия от над 50 геостационарни сателита в орбита (GEO) и, благодарение на своите O3b мрежа, 12 сателита на средна земна орбита (MEO). Фокусирайки се върху добавена стойност, от край до край решения за четири основни сфери на бизнеса (Видео, Индустрия, Мобилност и Правителства), SES доставя сателитно комуникационно обслужване и разпространение, съдържание и интернет услуги до доставчиците, мобилни и фиксирани мрежови оператори, както до различни бизнеси, така и правителствени организации по целия свят. Флотилията на SES включва система от сателити ASTRA, които имат на голямото Direct-to-Home (DTH) покритие за Европа. Благодарение на своята O3b мрежа, SES значително усилва наличния си капацитет от данни, и е първия сателитен доставчик, който предоставя диференцирана и гъвкави оферти GEO-MEO в световен мащаб. Друго SES допълнение, MX1, e водещ доставчик на медийни услуги, който предлага пълен набор от иновативни дигитално видео и медийни услуги. За допълнителна информация посетете www.ses.com

 реклама