Новата серия телевизори L74 на Toshiba се отличава с перфектен звук и CEVO™ технология

Иновативната CEVO™ технология на Toshiba доставя подобрено сетивно изживяване с по-богат звук и изпълнено с живот качество на картината
по статията работи: Данаил Казаков
Новата серия телевизори L74 на Toshiba се отличава с перфектен звук и CEVO™ технология

Toshiba Europe GmbH анонсира новата серия телевизори L74, която комбинира иновациите на подобрен звук и качество на картината с интелигентните облачни услуги Smart TV Cloud във Full HD 3D телевизор.

С изтънчен дизайн и двуядрен процесор, L74 е проектиран така, че да привлече всички ваши сетива – от по-богатия звук, изчистен диалог и по-ясна картина до дълбочината на 3D изживяването и персоналните настройки за гледане. Идеална за онези, които търсят още по-интелигентно зрително усещане, серията L74 идва с избор от три размера на екрана до 140 см (55”).

Наситена, дълбока и по-ясна картина

Подобреното качество на картината и предимството на тънкия Direct LED екран става възможно благодарение на иновативната технология на Toshiba CEVO™ Picture. Тя осигурява много по-изчистени и интензивни изображения, които са с до 75% по-ярки1 от предходните модели чрез използването на нова система за осветяване, комбинирана с нова технология на изграждане на дънната платка (чипсета). Наборът от цветове е обогатен благодарение на използването на по-богат набор от LED светлини, които придават по-голяма дълбочина и детайлност на картината. Използваната високоскоростната технология за обработка на изображенията CEVO™ Picture прави възможно обработването на приетото компресирано излъчено съдържание и възстановяването му в оригиналното състояние чрез възвръщането на цвета и яркостта, които обикновено се губят по време на процеса на приемане и запис. Това осигурява иновативна комбинация от по-ярка картина и по-голям набор от цветове, които доставят на гледащия осезаемо подобрено зрително изживяване във всеки детайл.

Прецизно настроен съраунд звук

При L74 качеството на звука също е подобрено чрез новата технология CEVO™ Audio. Тя подобрява обхвата на баса от 150 Hz до 100 Hz, създавайки по-широк обхват на звуковото поле и невероятно мощен звук от толкова тънък телевизор, благодарение на новия дизайн на говорителите. С възможността да контролират и да отделят бекграунд звуците и диалога, технологията за обособяване на звука дава на потребителите пълен контрол над вида аудио, който искат да слушат. Ако например гледате футболен мач на живо и искате да станете част от случващото се, може да изключите звука на коментара. От друга страна, ако искате да се фокусирате върху диалога в предаване или филм, може да намалите бекграунд ефектите и да настроите звука според вашите желания.

 

Като част от скоро разработената CEVO™ Audio система, потребителите могат да се наслаждават на изцяло поглъщащо преживяване от DTS Premium Sound™ системата през два силно подобрени 15W стерео говорители. Използвайки напредналата технология за декодиране, DTS Premium Sound™ трансформира стандартното стерео в истински съраунд звук, който ще ви впечатли.

Персонализирани интелигентни облачни услуги

Със Smart TV Cloud услугите, които са достъпни при серията L74, порталът е дори още по-интелигентен, а изживяването по-персонализирано, благодарение на иновативните функции като MediaGuide Replay, които са част от новия и модернизиран потребителски интерфейс.

За разлика от препоръчваното съдържание, което се базира на общи потребителски тенденции за гледаемост на предаванията, тази нова услуга разпознава програмите, които потребителят гледа или е записвал преди това, след което автоматично ги "запомня"2 заедно с аналогично съдържание в зависимост от индивидуалните зрителски навици. Също така, автоматично се създават списъци със съдържание и за различните членове на семейството, така че всеки да може да гледа своите предпочитани филми и програми.

Функцията за персонално видео записване (PVR)3 предоставя улеснен достъп до функции като запис с едно докосване, промяна на времето, EPG запис, препоръки и много други. Потребителите могат да паузират предавания на живо, за да говорят по телефона например, а PVR ще записва останалата част от програмата докато потребителят не я пусне отново от мястото, до което е спрял.

В допълнение, интеграцията на Twitter™ дава информация и туитове за последните и най-актуални телевизионни теми в реално време, както и популярните доставчици на съдържание и услуги – включително YouTube® и разнообразие от приложения за забавление, музика и новини.

Подобрена производителност и плавна картина

L74 е оборудван с нов двуядрен процесор, който подобрява цялостното представяне, като осигурява лесен мултитаскинг и по-бърза работа на всички ключови приложения за подобрено цялостно телевизионно изживяване. В допълнение към живите детайли на Full HD резолюцията, потребителите могат да се насладят на бързи и плавни изображения благодарение на технологията за обработване на картината AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution).

Серията L74 прави крачка напред в света на 3D4, предлагайки картина, която оживява пред очите ви и спиращи дъха детайли, като едновременно с това има възможност за конвертиране на 2D в 3D съдържание.

Улеснен достъп до устройства и съдържание

Телевизорите от серия L74 са снабдени с богат набор от опции за свързване към различни устройства. Множеството HDMI® портове пренасят безпроблемно забавлението на по-голям екран през лаптоп, гейминг конзола, Blu-rayTM Disc плеър или set-top box, а USB портовете позволяват достъп до мултимедия, съхранена на външен носител. L74 също така позволява пълноценното използване на домашната мрежа, което означава, че филми и всякакво медийно съдържание могат да бъдат гледани на по-голям екран без необходимостта от местене на компютъра или физическото му свързване към телевизора. Intel® WiDi и безжичната технология позволяват на потребителите да споделят съдържание от всеки съвместим лаптоп без кабели.

За Toshiba

Toshiba е водещ световен производител на технологии от различно естество, доставчик на решения и търговец на усъвършенствани електронни устройства и електрически продукти и системи.

Toshiba Group внася иновация и въображение в широк кръг бизнес направления: дигитални продукти, включително LCD телевизори, ноутбук компютри, ритейл решения и многофункционални печатащи устройства; електронни устройства, включително полупроводници, продукти за съхранение и материали; индустриални системи и системи от обществената инфраструктура, включително системи за производство на енергия, интелигентни обществени решения, медицински системи, ескалатори и асансьори, както и домакински електроуреди.

 реклама