Viber представя ново изживяване в споделянето на съдържание с Chat Extensions

Популярното приложение за комуникация обяви един от най-значимите ъпгрейди на ключова функционалност тази година
по статията работи: biznews.bg
Viber представя ново изживяване в споделянето на съдържание с Chat Extensions

Viber, едно от водещите приложения за комуникация, представи изцяло преобразена версия на Chat Extensions – функционалността, която позволява по-пълноценно търсене и споделяне на информация в апликацията. Новото решение дава на повече от 800 милиона потребители на Viber по света достъп до услуги и съдържание на трети страни директно от панела за разговори, позволявайки им още по-лесно да следят и споделят важната за тях информация без да напускат чата.

От днес, директно в панела за разговори, потребителите могат да открият и споделят своите любими видеа от YouTube, песни от Spotify, предложения за настаняване от Booking.com, а скоро и актуални новини от VICE Media. Наред с тези брандове Viber дава достъп до каталозите на GIPHY, Guggy и Getty Images за по-пълноценна визуална комуникация.

Едно от основните предимства на новата версия е интеграцията на YouTube. Линковете към видеа са едни от най-споделяните формати в чатовете на Viber, а сега вече най-голямата световна видео платформа е достъпна и директно в приложението. Потребителите могат да търсят, споделят и гледат YouTube видеа бързо и лесно.

В допълнение на видео съдържанието, Viber предоставя и възможност за търсене и споделяне на музика директно в приложението. Chat extension на Spotify позволява на всички да открият любимата си музика и да я споделят в панела за разговори само с едно докосване.

За новини и информация от света на изкуството, културата, храната, модата, технологиите и други, потребителите на Viber ще могат да използват chat extension на VICE. Водещата глобална медия на младите хора ще представи chat extension, чрез който те ще могат да разглеждат оригинално съдържание само с едно докосване на пръста. VICE е ненадминат генератор на автентично и вдъхновяващо съдържание за всяка платформа.

"Chat Extensions на Viber са вълнуваща среда за историите на VICE", каза Стърлинг Пруфър, старши вице президент, директор бизнес развитие във VICE. "Ние продължаваме да развиваме стратегията си за дистрибуция на съдържание в различни платформи, контекстът е най-важен за нас. Историите, които разказваме са чудесно допълнение към всеки разговор, а фактът, че всичко това ще бъде достъпно за над 800 милиона потребители на Viber е направо зашеметяващ”

С новата версия на функционалността потребителите бързо ще открият, че планирането на пътувания и обсъждането им в чат не изисква използването на отделно приложение. Сhat extension на Booking.com позволява търсенето и споделянето на възможности за настаняване в самия чат прозорец, докато потребителите са готови на пристъпят към резервация на най-доброто предложение.

"Хората планират своите пътувания по много начини, но често дискусиите, свързани с тях, се случват в приложенията за разговори. Chat extension на Booking.com във Viber e интуитивна екстра към съществуващите ни услуги. Потребителите могат лесно да разглеждат предложения и да ги споделят по начин, който допълва комуникацията между тях", споделя Брайън Батиста, старши директор глобални партньорства в Booking.com.

Заедно с всички тези глобални партньорства, Viber ще предложи и локални услуги в Русия, България, Унгария, Филипини и други. Селектираните брандове ще могат да създават свои собствени chat extensions, базирани на API, които да дадат нови възможности за пълноценна комуникация между потребителите.

"Нашата цел е да предоставим комуникационно преживяване, което да бъде възможно само и единствено във Viber. Искаме да дадем на потребителите възможността да включат в разговорите си съдържанието, което ги вълнува без да е необходимо досадното прескачане към уеб страници или други приложения", коментира Джамел Агауа, изпълнителен директор на Viber. "Идентифицирахме най-важните функционалности, които потребителите искат да виждат в платформата и се фокусирахме основно върху тях на този етап. Вълнуваме се, че сме първото голямо приложение за разговори, което предлага цялостно изживяване, запазвайки платформата интуитивна и лесна за ползване. Тази функционалност е само един от начините, по които развиваме Viber в посока приложение за разговори на бъдещето, което съвпада и с визията ни да се превърнем в мултифункционална платформа, от която потребителите се нуждаят всеки ден."

Новите Chat Extensions на Viber ще бъдат активирани поетапно, като глобално ще бъдат достъпни за всички потребители в следващите няколко дни. Viber е достъпен за Android и iOS.

За Viber:

Част от семейството на Rakuten, Viber свободно свързва хората с най-близките им по целия свят. С над 800 милиона уникални потребители, Viber дава възможност на хората да общуват по най-добрия за тях начин чрез индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, както и да следят публичните акаунти на любими марки и известни личности. Viber е достъпен за iPhone®, iPad®, Android™ телефони и таблети, и за устройствата Windows Phone, Windows®, Windows 8®, Mac, Linux и Symbian при наличие на мобилна или WiFi връзка.

За Rakuten:

Rakuten, Inc. (TSE: 4755) е глобален лидер в интернет услугите за хора, общности, бизнеси и общества. Основана в Токио през 1997 г. като платформа за онлайн покупки, Rakuten развива своите услуги в областта на онлайн търговията, финансовите технологии, дигиталното съдържание и комуникациите за повече от 1 милиард потребители по света. От 2012 г. Rakuten влиза в класацията на Forbes топ 20 "Най-иновативни световни компании". Групата на Rakuten оперира в 29 държави и региони, като разполага с над 14 000 служители. 

 реклама