Societe Generalе Експресбанк с нов изпълнителен директор

Зденек Метелак поема банкирането на дребно в банката
по статията работи: Мария Стоянова
Societe Generalе Експресбанк с нов изпълнителен директор
Снимка: Societe Generale

Зденек Метелак е новият Изпълнителен директор отговарящ за банкирането на дребно на Societe Generale Експресбанк. Г-н Метелак, който има над десет години опит в групата Societe Generale приема поста от г-н Ян Дюмонтей, който премина към чешката Komercni Banka, част от групата Societe Generale.

Зденек Метелак се присъединява към Societe Generale през 2003 година и оттогава заема различни управленски позиции в Чехия и Франция.

"Радвам се, че ще бъда част от мениджмънта на една от водещите финансови институции в България. Вече 150 години, Societe Generale е банка с утвърден имидж, която непрестанно се развива във всички държави, в които е представена. Както досега, ще продължа да се водя от предприемаческия, иновативния и отборния дух като основа на своята работа", сподели г-н Метелак при встъпването си в длъжността.

От 2003 г. до 2005 г. Зденек Метелак е бил част от екип Маркетинг и Продуктов мениджмънт в Komercni Banka - структура на Societe Generale в Чехия. В края на 2005 г. се присъединява към отдел Главна инспекция в Societe Generale – Франция, където прекарва 8 години на различни постове, преминавайки през разнообразни надзорни и одит проекти.

Зденек Метелак има Магистърска степен по Международни отношения от Икономическия университет в Прага, както и Магистърска степен по Управление на бизнеса от университета Лион III – Франция. Владее английски, френски и чешки език. Женен е, с три деца.

За Societe Generale Експресбанк

Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – животозастрахователната компания Sogelife България. Заедно със своите 1 500 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката е носител на множество награди, сред които "Най-добра банка в България" от международното финансово списание Euromoney за 2012 г. Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

 реклама