Mapex пуска приложение за AutoCAD

Водещата българска геоинформационна компания, създаде приложение за трансфериране между различни координатни системи в AutoCAD
по статията работи: biznews.bg
Mapex пуска приложение за AutoCAD

Мапекс, водещата българска геоинформационна компания, създаде приложение за трансфериране между различни координатни системи в AutoCAD. Приложението се нарича VTrans и улеснява потребителите при необходимост от смяна на работната координатна система. VTrans е програма, която служи за трансформиране на графични обекти в среда на AutoCAD между различните координатни системи, използвани в България. Координатните системи, между които е възможна трансформация са: 1930, 1950, 1970, Софийска, БГС2005, UTM.

Досега в България са използвани различни проекционни координатни системи, но с постановление N°153 от 29 юли 2010г. бе въведена Българска геодезическа система за територията на Република България под наименованието "Българска геодезическа система 2005", основана на Ламбертовата проекция. Често срещана задача в ежедневието на инженери и проектанти от различни специалности е необходимостта да се трансформират наличните CAD-планове и проекти в друга координатна система, например във връзка с преобразуването на наличните геодезически и картографски материали в "Българска геодезическа система 2005". Чрез VTrans всеки потребител в AutoCAD може лесно да избере желаната координатна система и да трансформира работния си план в нея, без да е необходимо да преминава през външен софтуер и след това да се връща в AutoCAD.
Ако е инсталиран "Google Earth", програмата предлага като допълнителна функция връзка с него, като създава показалец в Google на определена позиция и изчертава
избрани линии и полилинии от AutoCAD чертежа, независимо от работната координатна система на плана.
Системните изисквания за VTrans са Windows 7 и по-висок, инсталиран AutoCAD или някой от производните му продукти като Civil 3D версия 2014 или по-висока, 32/64 бита.
Илюстрации на VTrans може да откриете на следния линк: https://goo.gl/O3kxd0

 реклама