Fibank с нов Главен изпълнителен директор

В състава на Управителния съвет на банката се включва г-н Неделчо Неделчев, който е финансист с безупречна репутация не само у нас, но и в международен план
по статията работи: biznews.bg
Fibank с нов Главен изпълнителен директор

След като през ноември 2015 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) изпълни препоръките на Международната финансова корпорация (IFC) към Световната банка и отговори на изискванията на Европейската комисия със своята нова организационна структура, банката продължава с усъвършенстване на корпоративното управление и управлението на риска чрез привличането на нови опитни експерти в ръководството си.

В състава на Управителния съвет на банката се включва г-н Неделчо Неделчев, който е финансист с безупречна репутация не само у нас, но и в международен план. Г-н Неделчев ще поеме функциите на Главен изпълнителен директор (CEO) на банката. Той ще има водеща роля при обсъждане на стратегическите възможности за банката по проекта със Citigroup Global Markets Limited.

Г-н Неделчев е добре запознат с дейността на Първа инвестиционна банка. През периода 2007 г. – 2012 г. е бил член на Надзорния съвет на банката. През 2013 г. г-н Неделчев ръководи проекта за придобиването на "Юнионбанк” ЕАД, а след това е бил член на Надзорния съвет на същата до вливането й във Fibank.

Г-н Васил Христов, досегашен CEO, ще фокусира усилията си в изпълнение на главната стратегия на банката, насочена към растеж в областта на банкирането на физически лица и малки и средни предприятия. Той заема длъжността Главен директор ритейл (CRBO).

Г-н Светозар Попов, който има дългогодишен опит в управлението на банка в чужбина и до момента заема позицията на Главен директор Съответствие (CCO) във Fibank, ще поеме ролята на г-н Димитър Костов като Главен директор по риска (CRO) и член на Управителния съвет.

Fibank благодари на г-н Димитър Костов за отличната работа и постигнатите високи резултати през годините, като планира сътрудничеството с г-н Костов да продължи и занапред.

Ръководният състав на банката е в съответствие със стратегията за утвърждаване на водещите позиции на местния и международния пазар. Припомняме, че през юни 2015 г. Fibank включи независим член на Надзорния съвет в лицето на г-н Юрки Коскело, който преди това е заемал редица ръководни постове в Международната финансова корпорация (IFC) към Световната банка.

 

 

 реклама