ERP.BG подкрепя създаването на софтуерни приложения за опазване на околната среда

Тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти ще се проведе в Бургас на 24 март
по статията работи: biznews.bg
ERP.BG подкрепя създаването на софтуерни приложения за опазване на околната среда

Тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти ще се проведе в Бургас на 24 март. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.
Темата на хакатона, подкрепен от ERP.BG е "Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас", а амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. ERP.BG ще избере една от най-добрите разработки и ще предостави възможност за включването й в продуктовия каталог на EnterpriseOne® - една от първите ERP платформи със собствен интерфейс за разработка на приложения от външни разработчици.
Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.
Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.
Допустими участници са екипи от най-малко двама души, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.
За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите, а общият награден фонд е на стойност над 2 000 лв.
Събитието се организира от катедри "Компютърни системи и технолгии", "Компютърни и информационни технологии" и Студентски съвет към университета "ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ”, съвместно с Община Бургас, "Технологика", Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков", Професионална гимназия по Механотехника и Електроника, Професионална гимназия по Електротехника и Електроника "Константин Фотинов" и Професионална Гимназия по Химични Технологии "Академик Н. Д. Зелинский".

 реклама