DASKAL.EU – Виртуалния университет на България

Образователната онлайн платформа Daskal.eu вече позволява на учителите да публикуват и да продават собствено учебно съдържание
по статията работи: biznews.bg
DASKAL.EU – Виртуалния университет на България

Българската образователна платформа Daskal.eu добави редица нови функционалности за използващите я преподаватели. Те вече могат да публикуват собствени статии, учебници, видеоклипове или други учебни материали. Освен това в сайта, който на 8 март навърши една година от своето създаване, е предвидена и възможност учителите да продават своето съдържание. По този начин ученици, студенти и всеки друг заинтересован могат да получат достъп до ценни материали и едва ако имат допълнителни въпроси – да се запишат и за частен урок.

Припомняме, че Daskal.eu е изцяло българска образователна платформа, която включва редица образователни инструменти и се използва както от училища и университети, така и от отделни учители. Платформата е лесна за използване от хора без технически познания, а всичко, което е необходимо, за да започнат работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера.

"Днес начинът, по който достъпваме и усвояваме знаения, се променя с бързи темпове. Вече има десетки онлайн и мобилни платформи за обучение. Информацията е навсякъде около нас и често е на един клик разстояние. Учениците нямат проблем с достъпа до нея, но става все по-важно определянето на нейната достоверност, критичното й оценяване и анализ. Затова и ролята на учителите, специалистите и в най-общ смисъл хората, притежаващи специфично знание си остава от важно значение. Целта на екипа на Daskal.eu е именно да улесним комуникацията на публиката с тези хора, използвайки най-новите онлайн технологии и в по-широк смисъл – да им дадем възможност да споделят по-лесно своите знания, както и да получат заплащане за това" - обяснява Калоян Кирилов, основател на образователния проект.

Друга новост в платформата е опцията учителят да записва уроци чрез виртуалната бяла дъска с нейните инструменти. В урока ще може да присъства само той и ще може да представи дадено учебно съдържание. То ще може да бъде както питагоровата теорема на виртуалната дъска по алгебра и геометрия, така и урок по музика с обучение примерно на нотите на Ода на радостта.

"В Daska.eu вече могат да се създават курсове, учебни материали и друго познавателно съдържание, което учениците и студентите да използват безплатно или срещу заплащане. В добавка ние им предлагаме достъп до виртуалната класна стая за уроци или лекции на живо, както и възможност за дипломиране по десет професии. На практика платформата предлага всичко, което прави един традиционен университет и по един естествен начин тя се превръща във виртуалния университет на България" - добави Калоян Кирилов.

Повече информация за работата със системата и новите функционалности е достъпна в следните видеоклипове:

https://youtu.be/w9VqnlDzvhw

https://youtu.be/oBSc_dRcTIE

 

 

 реклама