8-годишната варненка София Иванова върна квартет Славей в детството  3

Изпълнителката на "Детето в мен": Децата имаме повече мечти от големите
по статията работи: biznews.bg
8-годишната варненка София Иванова върна квартет Славей в детството

Макар и едва 8-годишна, ангелогласната варненка София Иванова вече има зад гърба си богат репертоар. За Деня на детето – 1 юни, тя представя новия си клип към песента "Детето в мен"/музика и аранжимент Алекс Кипров младши, текст Цвети Милева/. В песента отново участва популярният фолклорен квартет Славей - https://www.youtube.com/watch?v=zHHXXilvc2g.Идеолог на творбата е откривателят на таланти Иван Иванов – Дядо, а арт мениджър на големия екип е Станислав Добрев. Малката чаровница в момента работи по 19 нови проекта, но не издава нищо за тях. "Най-големият ми проект е свързан със световно известен български композитор и ще се появи в началото на лятото", признава тя. С дебютната си песен "Моята Родина" София Иванова разплака хиляди българи по света. В Деня на Будителите клипът към песента, която в оригиналната си версия се изпълнява от хор "Балеринка”, бе споделен многократно в социалните мрежи като поздрав за големия български празник.През всеки от  последните три месеца на 2016 година София засне по един клип към песните си "Мак червен" и "Непослушна дама" на Десислава Гозманова с детска вокална група, както и "Хубава си моя горо" - отново със специалното участие на великолепния квартет "Славей" .Екипът на отличничката от втори клас във Варненското музикално училище, където свири на флейта при музикалния педагог Николай Йорданов, е избрал за снимачен терен на видеата най-невероятните кътчета на България - Крушунските водопади, Орфеевите скали, Долината на розите, Побитите камъни и др.Ето и кратко интервю с талантливата София:

София, как ще празнуваш празника на детето и какво ще пожелаеш на малчуганите, които като теб чакат 1 юни?
Ще бъда с мама и татко, ще се разходим, ще ми купят бонбони и подаръци. Искам на 1 юни всички деца да отидат на разходки, да се забавляват. Да бъдат с майка си и баща си, да се радват, че са ги родили и да ги гледат в очите с много обич.

Трудно ли е да си певица? 
Малко, защото ходя на уроци и там се изучавам. Почивам си по време на записи. Защото да си певица хем е удоволствие, хем изкарваш пари. Но съм още малка и сега само пея за удоволствие. 

През твоите очи как изглеждат големите и какво би ги посъветвала да променят?
Ще посъветвам хората, които са строги - да станат по-добри и забавни, да имат чувства към децата си. Да бъдат по-закачливи, да си играят с нас.

Какво би направила като станеш голяма?
Като порасна и имам дете, няма да му се карам, а спокойно ще му говоря когато се наложи.

Като се разхождаш по улицата, какво не ти харесва? 
Когато пресичам пешеходните пътеки, за да стигна до морската градина, почти никой от шофьорите не се съобрназява с хората и не спира. И има боклуци по земята, които трябва да се изчистят. Хората да пазят повече природата. Освен това някои хора влизат пияни в колите си, което е лошо и ги разконцентрира. Те започват да полудяват. Също така някои хора, които вдигат високи скорости и се блъскат – това трябва да се промени. Трябва някой да ги намери и осъди. Жените на тези хора да ги гледат какво правят и да се грижат за тях. Да им обясняват какво е редно да правят. 
По-разумни ли са жените от мъжете?
Ако жената е по-глупава, мъжът е по-съобразителен. И обратното. 

Какво мислиш за хората, които не четат? 
Не са грамотни, не могат да пишат и си губят времето с видеоигри, с почивки, мързеливост. Да започнат да четат, дори да сричат - да не се отказват. Да не си губят времето с видеоигри, а да работят и да се учат на справедливост.

Какво мислиш за живеещите в чужбина? 
Ако не се връщат е много лошо за родителите им и за самия човек, който е заминал. Като не може да си вижда роднините и му става мъчно. И ако не си е намерил жена, му става още по-мъчно.

Ти какво ще правиш като пораснеш? 
Ще стана певица, художничка, ще свиря на флейта и ще играя гимнастика.

Би ли заминала като пораснеш? 
Всички места в чужбина са страхотни и всички държави ми харесват. България най-много ми харесва, защото това ми е родната страна и има много красоти, работливи хора и много по-малко крадци отколкото в Америка. 

Ти вече написа и текст за своя песен – за Земята и звездите. Говориш ли си със звездите? 
Да, казвам им, че са прекрасни, че искам да се кача при тях и да ги докосна. Друга звезда искам да взема при мен, на Земята. Те са далече, не ги чувам какво ми отговарят.

Посланието към всички, които празнуват на 1 юни?
Моето послание към всички хора, които слушат песните - ми да бъдат деца, няма значение от възрастта им, защото децата си играят повече от големите, обичат повече майките си, имат си мечти, които се надяват да се сбъднат като пораснат. И понякога са много нетърпеливи и непослушни. 

Едно интервю на Патриция Кирилова

 реклама