Канал 3 с Медиен Оскар за филма "Капитал и смърт"  4

Крася Титянова с почетен приз, Васил Иванов с отличие за цялостен принос
по статията работи: biznews.bg
Канал 3 с Медиен Оскар за филма "Капитал и смърт"

Филмът на Канал 3 - "Капитал и смърт" с автор Бисера Илиева и оператор Николай Стоянов, ще получи наградата за разследваща журналистика от тазгодишното издание на Медийните Оскари. 
Церемонията е на 6 юни в ресторант Maxim в Дипломатическия клуб, Горна баня, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.Бум на ракови заболявания смущава жителите на димитровградския град Меричлери, разказва Канал 3 във филма "Капитал и смърт". След стотици изследвания се оказва, че питейната вода на хората носи смърт – пълна е с арсен в десетки пъти над нормите. Виновник за замърсяването е фирма "Каолин”, която взривява варовиковите находища в близката мина "Великан”. За няколко години умират 70% от жителите на Меричлери. Заличени са цели български фамилии, пили от арсеновата вода.
Амбициите на новите собственици от "Кварцверке" са да инвестират милиони за справяне с екологичната катастрофа. Пред камерата на Канал 3 говорят десетки свидетели – жителите на Меричлери и Ветово, еколози, общински съветници, председателят на общинския съвет, кметът на Ветово, новият управител на заводите."Специална награда - Мисия Журналист, ще получи доайенът на родната журналистика Крася Титянова.Работила е над 15 г. в БНТ като редактор в Дирекция "Културни и образователни програми". Автор и редактор е на над 200 телевизионни филма, излъчени по Българска национална телевизия.
Председател е на Салон за култура и публицистика "Журналист" към СБЖ , член на УС на ССП, а от 2015 г. е член на Съюза на българските писатели. Делегат е за България в Асоциацията за Европейски срещи и Евпопоезия в Париж, както и на международния съвет на детската книга - IBBY. Тя е сред учредителките на Дамски литературен салон "Евгения Марс", председател е на Журналистическо дружество "Меридиани" към СБЖ. 
Един от най-добрите разследващи журналисти в България - Васил Иванов, ще бъде отличен с голямата награда за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.  Дългогодишен кадър на Нова телевизия, той стои зад поредица ключови разследвания. Заради работата си е носител на редица отличия у нас и в чужбина. 
Седмото издание на годишните медийни награди VIP MEDIA Awards 2017 съвпада с 11-ия рожден ден на организаторите - агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.Наградите поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медийната сфера. Партньорите на ПР-агенцията ще осигурят предметни и почетни награди за призьорите.
Над 40 журналисти от национални медии и над 50 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Гостите на 7-мото издание на Журналистическите награди ще се насладят на ексклузивна винена презентация със специален гост - сомелиер № 1 Живко Енчев и "Уайн Кънекшън".
Целта на медийните награди е да подпомогнат стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, българските таланти, да носят културна мисия и да подкрепят благотворителните инициативи. Както и да следват своята мисия за свобода на словото. 

Досегашни носители на престижния приз са журналистите Елена Йончева, Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Мира Добрева, екипът на "Господари на ефира" и много други. И тази година сред призьорите ще бъдат журналисти от БНТ, БТВ, Нова ТВ, Канал 3, България он Еър, както и печатни и ел. медии.
Събитието ще популяризира инициативата на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България. 
Домакинът на събитието - Maxim Restaurant and garden, е разположен  в полите на Витоша на територията на Дипломатически клуб в комплекс Глория Палас, основан през далечната 1962 г. 

 реклама