ЕНЕРГО-ПРО с награда за отговорен бизнес

Компанията спечели трето място в категорията "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите
по статията работи: Данаил Казаков
ЕНЕРГО-ПРО с награда за отговорен бизнес

На 25 февруари 2014 година, на официална церемония се връчиха Годишните награди за отговорен бизнес, които Българският форум на бизнес лидерите организира за 11-та поредна година в София. ЕНЕРГО-ПРО беше отличена с трета награда в категорията "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" с проекта си "Фонд за лечение на служителите на компаниите от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕООД". Наградата беше приета лично от управителя на ЕНЕРГО-ПРО, г-н Стефан Абаджиев. Тази година в най-престижния конкурс за корпоративна социална отговорност се състезаваха рекорден брой (56) международни и български компании от цялата страна в 6 категории като само в категорията "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" участниците бяха 9. Журито в 11-то издание на конкурса по традиция се състоеше от авторитетни и уважавани експерти от различни институции с ангажираност към социално-отговорни каузи в подкрепа на обществото. Сред състава на журито бяха г-жа Йорданка Фандъкова (председател), г-н Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика, посланикът на Великобритания в България и др.

"Инвестицията в човешкия капитал е най-важната, най-ценната инвестиция. Тя е гаранция за конкурентоспособност и в крайна сметка за това фирмите да допринесат със своята дейност за по-висок жизнен стандарт", заяви г-н Хасан Адемов в своето обръщение към присъстващите на церемонията.

Проектът на ЕНЕРГО-ПРО "Фонд за лечение на служителите от Групата" спечели достойния приз в съревнование с едни от най-големите компании в България. Фондът беше учреден в края на месец май 2013 година с цел да подкрепя финансово и морално служителите на компанията и техните семейства, нуждаещи се от лечение в страната или чужбина.

Идеята за създаване на такъв фонд възниква спонтанно в хода на една от поредните кампании, които служители организират за подпомагане на лечението на техен колега, страдащ от тежко заболяване. Както често се случва в подобни ситуации, въпреки акта на съпричастност на служителите и усилията да помогнат на своя колега, събраните средства се оказват недостатъчни за скъпоструващото лечение в чужбина.

В последните години случаите на тежки заболявания, изискващи скъпи медикаменти или лечение в чужбина, зачестяват и много често подобно лечение се оказва непосилно за семействата на пострадалите. Фондът за лечение на ЕНЕРГО-ПРО е създаден именно с цел да подпомага служителите, изпаднали в такава необходимост. Бюджетът на Фонда за лечение се формира от доброволното участие на служителите и работодателя. Създаден е Управителен съвет, сформиран от представители на служителите и мениджмънта. Във вътрешната онлайн мрежа на компанията е разработен информационен раздел за гарантиране на пълна прозрачност в управлението на средствата.

До края на 2013 година са подпомогнати 8 нуждаещи се. Предоставените средства от Фонда са използвани за закупуване на медицински консумативи и импланти при операция за заплащане на скъпоструващо болнично лечение в страната и чужбина, което не се покрива от Националната здравноосигурителна каса.

"За нас е огромна чест да сме сред отличените тази вечер. Това е трогателна награда, признание за едно истински човеколюбиво начинание, с което ние, хората от ЕНЕРГО-ПРО, се гордеем", сподели вълнението си по време на награждаването г-н Абаджиев, управител на ЕНЕРГО-ПРО.

 реклама