Сезонът на състезанията в Snow Park Borosport започва с Borosport Big Air Open

Надпреварата ще бъде в 2 дисциплини - ски и сноуборд
по статията работи: Нели Минчева
Сезонът на състезанията в Snow Park Borosport започва с Borosport Big Air Open
Снимка: Бороспорт

В събота, 4 февруари, Snow Park Borosport, новооткритият терейн парк в Боровец, ще стане домакин на първото фристайл състезание за сезона – Borosport Big Air Open. Участие в него могат да вземат деца (до 14г. включително) и кадети (до 19 г. включително), като от екипа на парка са подготвили малък скок за децата и голям скок за юношите и девойките.

Надпреварата ще бъде в 2 дисциплини - ски и сноуборд, а победители ще станат тези участници, които покажат най-интересни трикове и съберат най-много точки. Състезанието е съобразено с програмата на първенствата за европейските купи и ще бъде генерална репетиция преди отборите да заминат на европейско турне.

Организаторите от Бороспорт са подготвили много награди за победителите, предоставени от спонсорите на състезанието - хотел Рила, Scott, Union, Capita.

Разположен на "ръкава” на писта "Попангелов” (бивша "Ястребец 2”), Snow Park Borosport е продължение на миналогодишния пилотен проект Borosport Funpark и е най-модерният фристайл парк в България. Той е изграден с уреди на немската компания SCHEESTERN и притежава три нива на трудност. В горната му част е про- линията, предназначена за най-опитните карачи, средната линия на парка е уникална мултифункционална линия с две отделни трасета, а в най-долната му част е разположена специална детска линия за най-малките любители на екстремното каране. Паркът е снабден и с нов, специално изграден за неговите нужди, ски влек.

За всички фенове на фристайла, които няма да участват в състезанието, Snow Park Borosport е подготвил Джиб и Про линията, която ще работи без ограничение през целия ден.

Бороспорт и Snow Park Borosport ви очакват на 4 февруари на Боровец, за да прекараме заедно един незабравим снежен уикенд.

Повече за програмата на Borosport Big Air Open можете да видите тук!

 реклама