УниКредит Булбанк открива първия в България Международен бизнес център

Той комбинира иновативен подход, дигитална среда и голям набор от услуги
по статията работи: Десислава Маданска
УниКредит Булбанк открива първия в България Международен бизнес център
Снимка: УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк откри първия в България Международен бизнес център с грандиозна церемония, на която присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, Н. Пр. Марко Контичели, посланик на Италия, главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, главния изпълнителен директор на УниКредит Федерико Гицони и Карло Пезенти, главен изпълнителен директор на Italcementi.

"За мен е изключителна чест и удоволствие УниКредит Булбанк да представи един изключително престижен проект, който съчетава модерна и високотехнологична среда, чиято цел е да предложи на международните клиенти на банката услуга от ново поколение. В същото време банката съсредоточава усилия за увеличаване бизнеса си с международни клиенти", коментира Левон Хампарцумян, който като домакин откри церемонията.

"Откриването на Международен бизнес център ясно демонстрира, че УниКредит е уверена в бъдещето на България, което е особено важно в настоящия период на политическа и икономическа несигурност. Сама по себе си новината, че вече ще има център, посветен единствено на чуждите инвеститори, е много добра”, каза италианският посланик Марко Контичели по време на церемонията по откриването на Международен бизнес център. Той пожела на УниКредит Булбанк много клиенти и много нови италиански компании, които да започнат дейността си в България именно чрез бизнес центъра на банката.

"Столична Община е сред най-големите инвеститори и, разбира се, приветстваме всеки нов проект, реализиран в града ни. За София е голяма придобивка самата сграда и иновациите, които бизнесът може да намери в нея, но най-важна е възможността, която УниКредит дава на страната за привличане на чужди инвеститори”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя благодари на УниКредит Булбанк за съвместно реализираните проекти досега, които имат за цел да подобрят градската среда.

Този международен център е символ на интернационализацията на УниКредит. Това е център за самите клиенти, голяма иновация, нов начин за правене на бизнес. Откриването на Международния бизнес център потвърждава, че България е важна страна, в която банката оперира и където подпомага развитието на международния бизнес”, посочи Федерико Гицони, главен изпълнителен директор на УниКредит.

"Откриването на Международен бизнес център на УниКредит има символично значение, защото представлява "врата" за международното икономическо сътрудничество, като улеснява ползотворна размяна на компетенции и възможности за финансиране на проекти, които ще бъдат гръбнакът на икономическия ръст в страната. Горд съм с факта, че този бизнес център е построен с един от най-иновативните материали, успешно произведен от т.нар i.lab Центърът за иновации и изследвания на Italcementi”, каза по време на откриване на новата придобивка на банката главният изпълнителен директор на Italcementi Карло Пезенти.

Международен бизнес център на УниКредит се намира на ул. Аксаков 8 и комбинира иновативен подход, дигитална среда и голям набор от услуги с висока добавена стойност за настоящи и бъдещи международни клиенти на най-голямата по активи банка в страната. Пространството в Международния център е така изградено, че да дава възможност за създаване на контакти между самите компании, а за напред се предвижда и провеждането на бизнес събития, насочени към клиентите.

Специфичните консултанстки услуги, които ще получават международните клиенти на УниКредит Булбанк в новия филиал, са свързани с индивидуално обслужване, финансиране от фондовете на Европейския съюз, финансиране на проекти и други. Банката ще оказва съдействие със съвети за стартиране на бизнес начинания и при работа с българските институции.

УниКредит Булбанк има водеща позиция в корпоративното банкиране чрез осигуряване на пълна гама от финансови решения. Банката е лидер в корпоративния сектор със 137 мениджъри корпоративни клиенти, 6.3 млрд. лв. кредитна експозиция към бизнеса и 3.3 млрд. лв. депозити от корпоративни и частни клиенти. За региона на Централна и Източна Европа УниКредит обслужва близо 4000 немски, 3600 италиански и 2800 австрийски компании. Банката разчита на голямата си международна мрежа в цяла Европа, за да осигурява високо качество на услугите във всяка точка на континента и региона.

Специално внимание УниКредит Булбанк обръща и на подпомагането и развитието на италианския бизнес в България благодарение на изградените търговски отношения през годините. Италия е третият най-голям търговски партньор на България след Германия и Русия. Износът на италианските компании у нас за миналата година се равнява на 1.9 млрд. евро. За сравнение износът на Китай за България е в размер на 648 млн. евро за 2013 г.

Италианският бизнес внася в България най-много текстилни и кожени изделия, различни машини и оборудване, потребителски стоки, метали и строителни материали. Италия се нарежда и сред най-големите инвеститори в България с близо 2 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции. В банковия и застрахователния сектор вложенията достигат 600 млн. евро, в енергийния и текстилния сектор инвестициите са на стойност от по 300 млн. евро, показва анализ на Конфиндустрия България.

През тази година УниКредит Булбанк отбелязва 50 години от създаването си. С увереност в бъдещето продължава да работи ЗА своите клиенти, ЗА своите служители, ЗА местните общности. Постиженията през първите 50 години са с мисъл и за следващите 50, ЗА реалните ползи, които може банката да даде с услугите си на фирмите и домакинства и ЗА целта да продължи да бъде "Най-добрата банка". Създаването на първия Международен център в България е поредното обещание на най-голямата българска банка да продължи да работи за развитието на икономиката на страната. 

 реклама