Първата Международна Конференция на IFA у нас – запознайте се с организаторите

До събитието остават броени дни, а интересът към него расте с всеки ден
по статията работи: biznews.bg
Първата Международна Конференция на IFA у нас – запознайте се с организаторите

Първата Международна Конференция на International Fiscal Association (IFA) в България ще се проведе на 18 и 19 май 2017г. в София. До събитието остават броени дни, а интересът към него расте с всеки ден. Представители на законодателните органи и специалисти от на различни държави в Европейският съюза ще говорят за това какви са проблемите по проекта BEPS, как могат да бъдат подобрени данъчните практики в страните-членки и още редица актуални теми.

От българска страна организацията протича под активното ръководство на Сдружение ИФА Бранч България. "ИФА България стана организатор на тази конференция най-вече поради ентусиазма и силното желание на членовете на сдружението у нас, поради тяхната усилената работа на членовете на Планиращия комитет на конференцията да направят едно значимо събитие, с лектори от международен мащаб, които ще споделят с нас своите опит, експертиза и идеи", споделя адв. Валентин Савов, председател на организацията за страната.

"Международната данъчна или Международната фискална асоциация (International Fiscal Association) е създадена през 1938г. със седалище в Кралство Нидерландия. Тя е единствената неправителствена и несекторна международна организация, занимаваща се с данъчни въпроси, при това вече след близо 80 години от нейното основаване. Сред основните й цели са проучването и развитието на международното и сравнителното право по отношение на публичните финанси, особено международно и сравнително данъчно право, финансовите и икономическите аспекти на данъчното облагане, както и редица други въпроси с подобно направление. Днес членовете наброяват повече от 12 500, като имайте предвид, че това е представителност от 116 различни държави. В около 70 страни IFA има установена и развита клонова структура, какъвто клон съществува и в България - Ифа България", споделя адв. Савов.

Като проводник на ценностите на Международната данъчна асоциация, Сдружение ИФА Бранч България е техен представител у нас. "Сдружението беше акредитирано като официално и единствено подразделение на Международната фискална асоциация през 2014г. на конгреса на ИФА в Мумбай, Индия", казва адв. Савов. Днес ИФА България вече наброява над 50 корпоративни и индивидуални членове, сред които преподаватели, съдии, одитори и счетоводители (одиторски и счетоводни кантори), данъчни консултанти, адвокати и адвокатски кантори.

У нас организацията е професионална и академична, не е обвързана с конкретен бранш, като обединяващ фактор на всички членове е нейната основната цел, а именно - развитието на данъчното право и неговото прилагане. По примера на IFA, българското подразделение включва консултанти, адвокати, счетоводни и одиторски кантори, държавни служители, членове на съдебната система, университетски преподаватели и представители на академичните среди, както и множество заинтересовани членове от различни сфери на обществото. "Тази амалгама от експертиза, гледни точки и позиции, както и това, че сме част от изключително широка мрежа, ни даде увереността да организираме и първата за България международна конференция от такъв мащаб", споделя адв. Валентин Савов.

Сдружение ИФА Бранч България и специалистите на Международната данъчна асоциация очакват посетителите на Първата Международна Конференция на IFA у нас на 18 и 19 май 2017 г., в зала 272 на СУ Св. Климент Охридски. На място ще се срещнат специалисти от различни области, които да обменят опит и полезни контакти.

Повече за Първата международна Конференция на IFA в България можете да откриете на сайта на събитието - http://ifa-bulgaria.com/bg_BG/. Желаещите да направят своята регистрация и да се сдобият със запазено място в дните 18 и 19 май, могат да го направят, следвайки този линк - http://ifa-conference.com/#register

 реклама