Преди 25 години е създаден единния авиационен пазар на ЕС

по статията работи: biznews.bg
Преди 25 години е създаден единния авиационен пазар на ЕС

През 2017 г., Европейската комисия празнува 25-ата годишнина от създаването на единен пазар за въздушен транспорт в Европа.

Като основен играч във въздушния транспорт и водещ въздушен превозвач на полети от Европа, групата Air France-KLM участва активно в тези юбилейни тържества. Създаването на единния пазар за въздушен транспорт проправи пътя за формирането на Air France-KLM - първата група за въздушен транспорт в Европа.

Този нов единен пазар даде възможност на групата да консолидира дейността си и да запази позицията си на световния пазар, в който участват и други европейски и американски групи. Още повече, че преди десет години Европейският съюз продължи споразумението си за въздушен транспорт със САЩ "отворено небе", което доведе до осъществяването на трансатлантическо съвместно предприятие между Air France-KLM и Delta, което в момента генерира оборот от над 10 милиарда долара.

Единният европейски пазар за въздушен транспорт позволи да се отвори пазарът и да се приемат общи правила, особено по отношение на конкуренцията. Целта е да се развие здравословна конкуренция с различните играчи, които спазват еднакви правила. Тези правила ще трябва да бъдат разширени и допълнени през следващите години (намалени инфраструктурни разходи, прилагане на европейското споразумение за единно небе и т.н.). Това е една от целите на групата Air France-KLM и нейните екипи, които работят за постигането на това с техните партньори на европейско ниво. По този начин през следващите 25 години да има видими промени, които да направят място за по-безопасен, по-надежден, ефикасен и справедлив сектор на въздушния транспорт.

 

 

 реклама