ОББ награди най-изявените си стажанти за 2014 г.

Отличените вече стартираха своята кариера в структурите на банката
по статията работи: Десислава Маданска
ОББ награди най-изявените си стажанти за 2014 г.
Снимка: ОББ

Шестнадесет от най-изявените стажанти на Обединена българска банка през изминалата година бяха наградени за отлично преминалата практика в структурите на финансовата институция на специална церемония. Събитието, което се състоя в Учебния център на банката, отбеляза успешното приключване на стажа им и началото на кариерата им в ОББ.

Така младите специалисти с интереси в сферата на финансите се присъединиха към екипа на банката, след като бяха избрани сред над 150 преминали стаж в ОББ през 2014 г. За възможността да се докоснат до практиката в обслужването на клиенти се бориха над 1000 кандидати. От одобрените да се включат в стажантската програма на ОББ 78,6 процента се насочиха към клоновата мрежа на банката, а останалите 21,3 на сто към централните структури на институцията.

Стажантите, които ОББ покани да продължат кариерата си в екипа на банката, бяха избрани на база на демонстрираните умения да съчетават натрупаните в университета знания с желанието да усвоят практически опит в реална среда.

"Радваме се, че всяка година успяваме да присъединим към екипа на банката истински бъдещи професионалисти, с хъс и потенциал за развитие. Надяваме се тяхното постижение да стимулира все повече млади хора да продължават да учат и да търсят реализация в сферата на своето образование", коментира директорът на дирекция "Управление на човешките ресурси" на ОББ Емилия Иванова.

Стажантската програма на ОББ е една от най-утвърдените в сектора и вече почти 10 години дава шанс на прохождащи финансисти да открият кариерния си път чрез натрупване на практически опит в структурите на банката. Наред с това програмата отразява ценностите на финансовата институция в посока поощряване на финансовата култура на обществото и навлизането на все повече млади хора на пазара на труда.

 реклама