Матрак за крави е сред световните новости на изложението „Агра“

Изделието е произведено от германската фирма Kraiburg Elastik, която ще го представи за първи път на българския пазар
по статията работи: Нели Минчева

Изискванията за хуманно отношение към животните, отглеждани във ферми, създадоха цяла индустрия за изработване на различни видове аксесоари. Световна новост са ергономичните постелки за крави, които ще бъдат показани на селскостопанското изложение "Агра" в Международен панаир Пловдив. То ще се състои от 6 до 10 март 2012 г., а до този момент в листата на участниците присъстват фирми и експонати от 22 държави, както и мултинационални компании.

Матраците за крави са направени от специална гумена материя, осигуряват на животните комфорт и ги предпазват от травми, защото са ергономични. Те подобряват и хигиената в боксовете. Изделието е произведено от германската фирма "Kraiburg Elastik”, която ще го представи за първи път на българския пазар.

Световна новост оптимизира торенето на нивите с помощта на GPS последно поколение. Навигационната система може да работи и на автопилот като осигурява пълен контрол при пръскането с препарати. Уредът е разработен от "Muller Elektronik”, Германия, а специалистите ще могат да го видят на щанда на българската фирма "Универсал – НВГ".

Сред европейските новости, които ще бъдат презентирани на "Агра", е универсален варио-хедер с приставка за жънене на рапица, произведен от Biso Schrattenecker GmbH, Австрия, и представен от "Бизо-България".

Новост за нашия пазар е софтуерът за очертаване, комасация и обработки на парцели. Той е разработен специално за нуждите на земеделските фирми в България от "Микроакаунт".

Биоторове и подобрители на почвата, екологични средства за растителна защита и различни видове продукти ще бъдат сред експонатите на специализираното изложение "БиоАгра", което ще се проведе за първи път в рамките на Международната селскостопанска изложба.

Най-интересните експонати и разработки в областта на земеделието и животновъдството, техниката и технологиите ще се състезават в конкурса за иновации. Те ще бъдат оценявани от експерти на Министерството на земеделието, Селскостопанската академия, висши училища и браншови сдружения.

Международната селскостопанска изложба "Агра" отново ще бъде под егидата на Министерството на земеделието и храните, както и още три панаирни прояви - Международната изложба за лозарство и винарство "Винария" (15-18 март 2012 г.), Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех" (15-18 март 2012 г.) и "Природа, Лов, Риболов" (28.03-01.04.2012).

Последни
Най-четени
 реклама