Българска компания в Гърция спечели енергиен проект за близо 2 милиона лева

Поръчката е възложена от гръцката националната електрическа компания
по статията работи: Мария Стоянова
Българска компания в Гърция спечели енергиен проект за близо 2 милиона лева
Снимка: Thinkstock

Енергиен проект за близо 2 милиона лева спечели на търг българската Централна Енергоремонтна База (ЦЕРБ) в Гърция. Родната фирма пребори силната международна конкуренция в лицето на местната компания ABB GREECE и световни имена в бранша като Ansaldo - Италия, Turbo Care - Полша, Electroputera - Румъния. 

Поръчката е възложена от националната електрическа компания на Гърция, Public Power Corporation, която има 99.7% пазарен дял и снабдява с електричество приблизително 7.4 милиона потребители.

Проектът е за ремонт на генератор в една от най-големите водноелектрически централи в южната ни съседка - ВЕЦ Кастраки. ЦЕРБ ще възстанови напълно генератор 3 на ВЕЦ-а, който в момента е изключен. След ремонта мощността на съоръжението ще се увеличи с 10% и ще се осигури непрекъснат режим на работа за производство на необходимата електроенергия.

Ремонтните работи включват производство на нова намотка и монтаж. Това ще бъде извършено за период от 7 месеца от 14 специалисти на ЦЕРБ.  

"Спечелихме търга, благодарение на доброто техническо решение, което предложихме, по-ниската цена, както и досегашния ни опит с гръцката националната електрическа компания”, коментираха от компанията.

ЦЕРБ работи с Public Power Corporation от 2007 г. Ремонтирала е генератор за ВЕЦ Кремаста (част от най-големия хидровъзел в Гърция), както и генератори за ТЕЦ-ове на о-в Родос, о-в Лесвов и о-в Крит.

 ЦЕРБ е най-голямото българско предприятие за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения. Над 70% от дейността на компанията е в чужбина. У нас работи по проекти на НЕК, ЕСО, "Енерго-Про Мрежи”, ЧЕЗ, Мини Марица Изток, Лукойл Нефтохим и други.

Последни
Най-четени
 реклама