Американският университет в България е домакин на международна Академия за лидерство

Над 70 участници и организатори ще се съберат за първи път в България на ежегодна Академия за лидерство
по статията работи: biznews.bg
Американският университет в България е домакин на международна Академия за лидерство

Над 70 участници и организатори ще се съберат за първи път в България на ежегодна Академия за лидерство, която ще се проведе от 29 юни до 8 юли в Американския университет в България. Участниците от Афганистан, Армения, Азербайджан, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан ще споделят обща среда със своите ментори и лектори, което ще им позволи да установят трайни контакти и да обменят идеи за развитие.

Академията е част от програмата на CELA (Central Eurasia Leadership Alliance) - амбициозна мултикултурна инициатива, която насърчава регионалното сътрудничество и подкрепя развитието на най-перспективните и напредничави лидери от Кавказ, Централна Азия и Афганистан.

Участниците се избират сред лидери, които работят в различни области на държавното управление, бизнеса, медиите и гражданското общество. В серия от интензивни сесии в малки групи, ролеви игри и симулации участниците и техните ментори ще изследват проблемите на лидерството и различните подходи за справяне в реални ситуации чрез разрешаване на конкретни казуси и отборни презентации. Иновативната програма е създадена от Bill Starnes (бивш партньор в Trammell Crow International), който ще бъде и главен лектор по време на Академията.

Ментори и лектори в Академията са още John King, автор, специалист по архитектура на културата, Linh Quach, основател на Q International Inc., Rashad Bayramov, Мениджър външни отношения, BP Exploration Caspian Sea, Michael Kouly, Президент на Cambridge Institute for Global Leadership, Merrick Furst, Професор по компютърни науки в Технологичен институт, Грузия, Fakhri Abbasov, Председател на Борда на директорите на CELA, Michael Gutierrez, предприемач и цигулар.

Лектори в предишни издания на Академията са били изявени обществени и бизнес лидери като бившия президент на Финландия Martti Ahtisaari, Bill Dearstyne - вицепрезидент на Johnson and Johnson и Ahmet Bozer, бивш вицепрезидент на Coca Cola International.

 реклама